بازسازی ساختمان
09
دسامبر

مرمت ساختمان و کارهایی که قبل از شروع مرمت باید انجام دهید

مرمت یا بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان (Renovation)، مفهومی دیرینه در کشورمان دارد. بررسی ها نشان دهنده آن هستند که از عصر ایران باستان، نوسازی در ایران عملی بسیار مرسوم بوده و سنت خانه تکانی که هرساله احیا می گردد نیز ریشه در آداب و رسوم آن زمان دارد. جدا از این مسئله، به چند منظور انجام می شود.گاهی از عمر ساختمان زیاد نگذشته است اما صاحب آن علاقه مند است که تغییراتی در آشپزخانه و کابینت و  کاشی و سرامیک و رنگ  آنها انجام دهد.گاهی نیز تعمیر ساختمان به دلیل خرابیهایی است که حاصل شده و باید به موقع اقدام کرد که این خرابیها در لوله کشی و جاهای مختلف ساختمان اتفاق نیافتد.

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

 

کارهایی که قبل از شروع بازسازی ساختمان باید انجام شوند

در اینجا یازده مرحله داریم:

 

۱-دریافت مشاوره از شرکتهای ساختمانی فعال در بازسازی ساختمان

در مرحله نخست، شما باید سعی کنید که اطلاعاتی جامع و کامل از ساختمان خود و شرایط کنونی آن داشته باشید. نقشه کلی و فضاهای موجود را در نظر بگیرید و آن‌ها را روی کاغذ یادداشت کنید. با استفاده از متراژ صحیحی که از هر قسمت به دست می‌آورید، فضای کنونی را اندازه‌گیری کرده و یادداشت کنید.

فضاهای کور خانه که قابل ‌استفاده نیستند را شناسایی کنید. اگر از نقشه خانه، که شامل متراژ اتاق‌ها، آشپزخانه، پذیرایی و سرویس بهداشتی می‌شود، راضی هستید و تصمیم به تعمیرات و بازسازی ساختمان به ‌طور کلی را دارید، پروژه بازسازی خانه برای شما راحت‌تر بوده و یک‌ قدم جلو هستید.
در مشخص کردن نقشه فعلی جای درها و پنجره‌ها فراموش نشود؛ این کار به شما دید کلی از فضایی که دارید را می‌دهد. حالا نوبت به ایجاد تغییرات است. هیچ جای محدودیتی ندارید. می‌توانید اتاق‌ها را حذف کرده و به سالن اضافه کنید و یا از گوشه سالن که زیاد استفاده نمیشود، اتاق‌خواب کوچکی بسازید. فقط یادتان باشد که درب ورود و خروج و پنجره‌ها را فراموش نکنید؛ ضمن اینکه نورگیر بودن اتاق‌ها و فضا نیز آیتم مهمی است.

توجه کنید پیش از تصمیم برای مرمت ساختمان خود باید این تصمیم را بگیرید که آیا در مورد ساختمان شما، اصلا بازسازی خانه یا مرمت ساختمان از نظر اقتصادی به صرفه هست یا خیر؟” مثلا اگر اسکلت ساختمان در طول سالیان طولانی دچار مشکل شده باشد، و یا سقف آن از نوع طاق ضربی فرسوده باشد، نو سازی خانه حتی ممکن است برای شما خطر جانی داشته باشد. چراکه ساختمان های قدیمی از منظر سازه ای در برابر زلزله دارای عملکردی بسیار ضعیف هستند. شما پیش از اقدام به عمل مرمت ساختمان خود برای مشاوره در این مورد می توانید به شرکت های فعال در این زمینه مراجعه کنید.

 

۲ – محاسبه میزان بودجه مورد نظر برای مرمت یا بازسازی ساختمان

قبل و بعد از بازسازی
قبل و بعد از بازسازی

مرحله دوم پس از تعیین نقشه نهایی، بودجه‌بندی و تعیین میزان هزینه‌ها بر اساس نقشه مورد دلخواه شما است. بهتر است با کارشناسان فعال در این زمینه صحبت کرده و از آن‌ها مشاوره بگیرید و البته خودتان به ‌طور تخمینی می‌توانید مبلغ مصالح را با توجه به قیمت روز و دستمزد کارگران  مشخص کنید. بهتر است در صورت امکان علاوه بر هزینه پیش‌بینی ‌شده مبلغی را برای موارد غیرقابل ‌پیش‌بینی و غیرمنتظره کنار بگذارید.
برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها از پیمانکار بخواهید در صورت سالم بودن و قابل‌استفاده بودن بعضی قسمت‌ها و لوازم در بازسازی خانه استفاده کند تا از هزینه‌ تراشی‌های بی‌مورد جلوگیری شود. خرید خانه کلنگی و مرمت آن عموماً از خرید خانه نوساز هزینه کمتری می‌برد گرچه این هزینه‌ها را باکمی مدیریت می‌توان به حداقل رساند، این موضوع در مورد اجاره خانه کلنگی نیز صدق می‌کند.

 

۳- انجام مرحله تخریب به روش مهندسی توسط تیم مرمت یا بازسازی ساختمان

مرحله تخریب در نگاه اول  ممکن است ساده به نظر برسد، اما باید این را بدانیم که تخریب یکی از پرخطرترین مراحل است. چرا که بیش ترین حوادث ساختمانی در مرحله تخریب رخ می دهد.

نوسازی ساختمان
نوسازی ساختمان

برای همین می بایست حتما تخریب به صورت حرفه ای و مهندسی صورت پذیرد. متاسفانه موارد فراوانی را می توان نام برد که در برخی موارد صورت گرفته ناشی از بی تجربگی پیمانکار، تخریب باعث هزینه دیه چندصد میلیونی در پروژه گشته و علاوه بر متوقف شدن پروژه، خانواده ای را به کلی ویران و بدون نان آور نموده است. لذا باید در بحث بسیار خطیر تخریب، از تیم متخصص و حرفه ای این کار استفاده شود چرا که تیم متخصص از طراحی سازه ای ساختمان به شکل کلی اطلاع داشته و این مرحله را به شکلی کاملا اصولی انجام خواهد داد.

 

۴- انجام مرحله ساخت با توجه به نیازهای ساختمان

در حقیقت مهم ترین نکته ای که بایستی در مرحله ساخت به آن توجه نمود، نیازها و خواسته های مشتری است.

مرمت ساختمان
مرمت ساختمان

در این مرحله بایستی کاملا روشن شود که مشتری متقاضی تعمیرات ساختمانی، دقیقا چه نیازهایی داشته و چه نقاطی را نقاط ضعف ساختمان کنونی خود می پندارد. به طور مثال در برخی پروژه های بازسازی آپارتمان، کارفرما می خواهد که آشپزخانه به حالت اپن تغییر کند. برخی هم خواستار حذف دیوار و اضافه کردن دیوارها و پارتیشن بندی دیگری هستند. نبایست این نکته را از یاد برد در این مرحله، تاکید بر استفاده از دیوارهای پیش ساخته است. چرا که ساخت یک دیوار در خانه ، علاوه بر نیاز داشتن به بنا و نقاش و … که آسایش را از اهل خانه سلب می کند، از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه نخواهد بود. اما امروزه دیوارهای عایقی وجود دارد که عایق صوت ، دما و رطوبت بوده و از لحاظ هزینه ای نیز در حد عالی محسوب می گردند.

 

۵-  انجام گچ کاری و سقف کاذب در تعمیرات

در مرحله گچ کاری و سقف کاذب باید به این نکته توجه  شود که آیا پس از ساخت، نیاز به گچکاری ساختمان داریم یا خیر.

گچ کاری سقف
گچ کاری سقف

در صورت نیاز به گچکاری، باید این مرحله به کمک سفیدترین و مرغوب ترین گچ انجام شود. چرا که اعضاء جدید اضافه شده به ساختمان، معمولا بیش تر در معرض دید بوده و از این رو مورد توجه هر کسی که از خانه بازدید می کند، قرار خواهند گرفت. علاوه بر نیاز به گچکاری ، باید در صورت نیاز از سقف های کاذب در مرمت خانه نیز استفاده شود.

 

۶- اجراء نور پردازی در تعمیرات و بازسازی ساختمان

نورپردازی مناسب در تعمیر یا بازسازی ساختمان را باید در دستور کار خود  قرار دهید.

نور پردازی ساختمان
نور پردازی ساختمان

چرا که نورپردازی درست و اصولی، باعث زیبا شدن ساختمان می گرد و جلوه بیشتری به ساختمان میدهد. نور سقفی، مخفی و حتی نور کف سالن در هر چه مدرنتر و زیبا تر شدن خانه نقش بسزایی دارد.

 

۷- کف سازی ساختمان

پس از انجام مراحل بالا، حال باید یک نوع کف را برای مرمت یا بازسازی ساختمان خود انتخاب نمایید.

کف سازی ساختمان
کف سازی ساختمان

باید دقت داشته باشید که هر نوع کف پوش، کاربری منحصر به فرد خود را دارد. پس از انتخاب مدل کف، می توانید به کمک نیروی انسانی کارآزموده در این زمینه، کف خود را اجرا نمایید.

 

۸ –  رنگ آمیزی دیوارها و سقف درمرمت ساختمان

در مرحله رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان ، شما اول باید به این نکته توجه کنید که کدام نوع نقاشی برای ساختمان مورد نظر مناسبتر است.

نوسازی ساختمان
نوسازی ساختمان

 

اگرچه معمولا در ایران اکثر کارفرمایان رنگ سفید را ترجیح می دهند، با این حال رنگ های قرمز آبی و سبز و … نیز امروزه توسط بسیاری از عزیزان در مرمت یا بازسازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

۹- اجرای پوشش دیوار در مرمت یا بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان

در  اجرای پوشش دیوار برای مرمت یا بازسازی ساختمان بحث طراحی دکوراسیون داخلی مطرح می شود. که شما باید از بین  سنگ دکوراتیو، شیشه تزیینی، تایل آلومینیومی و کاغذ دیواری و .. یک مورد را بنا به سلیقه خود  انتخاب کنید.

 

۱۰ – اجرای قرنیزدر مرمت یا بازسازی ساختمان

قرنیز در نوسازی ساختمان
قرنیز در نوسازی ساختمان

پس از انجام پوشش دیوارها در مرمت یا بازسازی ساختمان نوبت به اجرای قرنیزها میرسد. شما در این مرحله باید قرنیز ها را اجرا نمایید. به این نکته باید توجه داشته باشید که قرنیزها باید هماهنگی کامل با، محیط  را داشته باشد.مثلا قرنیز ها باید هم با کف (مثل پارکت) و هم با دیوار (مثل کاغذ دیواری) به کار رفته هماهنگ باشند.

۱۱- دکوراسیون داخلی و چیدمان خانه

 

شما هرچقدر برای مرمت یا بازسازی ساختمان  خود هزینه کرده باشید، زمانی این هزینه نتیجه مطلوب را خواهد داد  که به چشم بیاید.برای این منظور، شما باید برای ساختمان خود چیدمان و دکوراسیون داخلی جدید و باسلیقه ای در نظر بگیرید.

دکوراسیون داخلی
دکوراسیون داخلی

یادتان نرود که شما باید به شکل بسیار زیبایی در طراحی معماری داخلی تلاش کنید. پس حتما برای این کار بیش ترین وقت را اختصاص دهید.

بخوانید ...
عایق صوتی کف آپارتمان و انواع آن