کفپوش چوبی؛ معرفی انواع کفپوش چوبی
کفپوش چوبی
پوشش کف هر فضایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ به گونه ای که برخی از طراحان داخلی کف اتاق را پایه اصلی طراحی میدانند. کفپوش های چوبی یکی از قدیمیترین متریالی است که از دیرباز تا کنون مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. تاریخچه استفاده از پارکت به سال ۱۶۹۳ برمیگردد که توسط معمار سوئدی Damiel Cronstrom در کاخ ورسای در فرانسه اجرا شد.
پارکت، کفپوش های تمام چوبی هستند که جنس آنها از چوب طبیعی درختانی نظیر کاج، صنوبر، افرا یا بلوط میباشد. در واقع نوع چوب آنها تعیین کننده قیمت است. البته باید بگوییم که این متریال برای فضای خارجی مناسب نیست. در این مطلب از سایت خشت بنا با ما همراه باشید تا با انواع کفپوش چوبی آشنا شوید و خریدی هوشمندانه برای کف ساختمان خود داشته باشید.
کفپوش چوبی پی وی سی
احتمالا واژه پی وی سی زیاد به گوشتان خورده و آن را بیشتر در کنار واژههایی مانند درب، پنجره و لوله میشناسید، اما باید بدانید این ماده بسیار ارزشمند میتواند به عنوان کفپوش فضاهایی که با آنها سر و کار دارید نیز استفاده شود. کف پوش پی وی سی مخفف Polyvinyl Chloride است که در واقع ماده تشکیل دهنده آن بوده و با نام کفپوش وینیل هم شناخته میشود. این کفپوش ارزان است و هم به صورت تایل و هم به شکل ورقه برای مصارف مسکونی و تجاری موجود است.
فنّاوریهای جدید در سالهای اخیر عملکرد وینیل را بهبود بخشیده است؛ به خصوص در زمینه مقاومت در برابر پارگی و خط و خش. همچنین کفپوش پی وی سی به دلیل مقاومت بالا، نگهداری آسان و ضد رطوبت بودن نسبت به بسیاری از مصالح دیگر برای استفاده در آشپزخانهها و حمامهای مسکونی، مراکز بهداشتی درمانی و مکانهای تجاری و فروشگاهی بسیار پرطرفدار است.
کفپوش چوبی بامبو
بامبو ظاهری شبیه به چوب دارد اما نسبت به سایر انواع کفپوش چوبی مقرون بهصرفهتر است. بامبو الگوی رگهای منحصربهفرد خود را دارد و میتوان آن را در تختههای کف پوش بادوام که بسیار شبیه چوب طبیعی هستند، به کار برد.
بامبو در یک چهارم زمان زودتر از درختان چوب سخت به بلوغ میرسد. یعنی هزینه کمتری در تولید خواهید داشت. قابل استفاده در اکثر اتاق خوابها است. اگرچه نسبت به چوب سخت در مقابل آب مقاومتر است، اما ضدآب نیست. بنابراین بهتر است از استفاده از آن در حمام خودداری کنید.
کفپوش چوبی لمینت
یکی دیگر از انواع کفپوش چوبی، کفپوش لمینت است. کفپوش لمینت از چند لایه چوب متراکم تشکیل شده است. لایه رویی آن را شکل چوب رنگ آمیزی میکنند. لمینتها تقربیا امروزی هستند اما با اینکه نیم قرن هم از پیدایش آن در بازار نگذشته است جزو کفپوشهای پرفروش بازار بوده است.
یکی از مزایای انتخاب این نوع کفپوش نصب آسان آن است که بدون هیچ چسب و مالهای نصب میشود. همچنین چناچه این کفپوش را روی سنگ و سرامیک نصب میکنید هیچ آسیبی به کفپوش زیری نخواهد رساند. کنارههای لمینت خطوطی به عنوان کلیک وجود دارد که به صورت نر و ماده داخل هم میرود و اینگونه نصب میشوند. برای عایق کردن لمینت زیر آن یک لایه فوم به ضخامت حداقل دو میلی متر قرار میدهند.
کفپوش چوبی ترمووود
ترمووود یکی از چوبهای پرکاربرد برای نماهای ساختمانها میباشد. اما علاوه بر آن در دکوراسیون داخلی خانه هم کاربرد زیادی دارد. ترمووود چوبی است که در دمای بسیار بالا گرم میشود سپس سرد میشود و به همین خاطر در مقابل گرما، سرما، رطوبت و نفوذ حشرات بسیار مقاوم میباشد.
همچنین به دلیل داشتن مقاومت بسیار بالا برای کفپوشهای فضاهای خارجی بسیار مناسب هستند. این نوع کفپوشها در مقابل پوسیدگی هم مقاومت بسیار بالایی دارند. طی فرآیند حرارتدهی چوب رنگ قهوهای یکدست میشود و علاوه بر داشتن مقاومت بالا نیاز به مواد شیمیایی و رنگ ندارند.
چوب مهندسی شده یا چند لایه
این نوع کفپوش چوبی که نوعی پارکت به حساب میآید شامل یک پایه روکش دار یا چند لایه است، که با چندین لایه از تختههای در هم تنیده چوب سخت یا چوب نرم ساخته شده و با لایهای که تیمبر نامیده میشود پوشیده شده است.
تیمبر خود نوعی چوب طبیعی است که با فشار و حرارت به لایههای زیر متصل شده است. ساختمان این کفپوش به دلیل چند لایه بودن در برابر رطوبت و تغییر دما از مقاومت و ثبات بالاتری برخوردار است و بنابراین یک جایگزین خوب برای کفپوش سالیدوود است.
کفپوش چوب پنبه
کفپوش چوب پنبه از پوست درخت بلوط ساخته میشود. این ماده را به صورت ورقه آسیاب کرده و در کوره میپزند. استفاده از این نوع کفپوش به طبیعت آسیبی نمیزند. چون که هر ۹ سال یکبار درخت بلوط آنرا دوباره تولید میکند. این کفپوش مناسب مکانهای کم رفت و آمد و منازل میباشد. نسبت به کپک و قارچ مقاوم است. کفپوش چوب پنبه انعطاف پذیری زیادی دارد و مقاوم است پس از ضربه به حالت قبلی خود باز میگردد. این کفپوش عایق صدا است و گرما را داخل خود حفظ میکند و عایق مناسبی برای فصل زمستان است.
چوب پنبه همچنین در برابر رطوبت و آب مقاوم است. از معایب این کفپوش میتوان گفت چوب پنبه به آسانی آسیب میبیند، بنابراین جارو کشیدن و به کار بردن لایهی محافظ برای نگهداری از آن ضروری است.
مزایای کفپوش چوبی
۱- کفپوشهای چوبی زیبایی بسیار زیادی دارند و در طراحی دکوراسیون داخلی کاربرد فراوانی دارند.
۲- علاوه بر داشتن زیبایی بسیار زیاد دارای مقاومت و استحکام بسیار خوبی هم هستند.
۳- کفپوش چوبی به علت طبیعی بودن صمیمیت و گرمای زیادی به محیط اطراف خود میبخشد که حس دلنشینی را به وجود میآورد.
۴- انواع متنوع و زیبای کفپوشها با هر نوع سلیقهای مناسب میباشد و متناسب با نوع دکوراسیون ساختمانها، طرحهای زیادی دارد.
۰ دیدگاه