
نمای شیشه ای ساختمان چیست و چه مزایایی دارد؟
نمای شیشه ای ساختمان چیست؟
نمای شیشه ای ساختمان مانند دیگر نماهای ساختمان است. که امروزه طرفداران زیادی دارد و از این نوع نماها استقبال زیادی میشود. نمای بیرونی ساختمانها تاریخچهای بسیار طولانی دارد، در گذشته برای تزئین ساختمانها از گیاهان، پوست حیوانات و استخوانها استفاده میکردند تا نمای بیرونی خانههایشان را زیباتر جلوه دهند، اما اکنون با پیشرفت تکنولوژی و پرورش فن معماری، روشها و ابزارهای زیباسازی نمای بیرونی ساختمان تغییر کرده و امروزه ما از نمای شیشهای برای جلوه دادن به قسمت بیرونی ساختمانها استفاده میکنیم که با ترکیبی از انواع مختلف شیشهها و سازهها طراحی میگردد. به مرور زمان این نما در بین مردم و حتی طراحان معمار دارای محبوبیتهای زیادی شد.

نمای شیشه ای مانند سایر نما ها فضای داخل ساختمان را از فضای خارج ساختمان جدا میکند و همچنین ساختمان را از محیط بیرون پوشیده میکند و باعث میشود نور مناسبی به داخل ساختمان وارد شود. در اوایل قرن بیستم استفاده از شیشه وارد یک دوره جدید شد که آن را معماری مدرن نامیدند. سپس استفاده از شیشه در نمای ساختمان ها پر رنگ تر شد و محبوبیت خاصی پیدا کرد، به طوری که میتوان گفت امروزه جزء اولین نماها میباشد که در برجهای لوکس به کار برده میشود. نمای شیشه ای بعد از آن با استقبال زیادی رو به رو شد و از همین رو به علت محبوبیت، دارای تنوعهای بسیار فراوانی شد. این نما اولین بار توسط یه مهندس و معمار المانی اجرا و نصب شد.
همچنین میتوانید لیست کارهای بازسازی ساختمان را در اینجا ببینید.
مزایای نمای شیشه ای
نمای شیشه ای به مهندسان و معماران این توانمندی را داده است که بتوانند به خلاقیتهای طراحی نمای خود جامع عمل بپوشانند. برخی از مزایایی که نماهای شیشه ای که معماران را به سمت خود کشانده است به شرح زیر است:

- افزایش سرعت اجرای نما
- کاهش وزن ساختمان
- افزایش دید ساکنان داخل ساختمان
- افزایش راندمان نور طبیعی و کاهش نیاز انرژی برق برای روشنای
- کاهش آلودگی صوتی به دلیل ماهیت شیشه های چند جداره
- برانگیختن حس زیبایی شناختی در مراجعین ساختمان
- کاهش هزینه ساخت نما در نمونههای ۲ و ۳ جداره
- تهویه مطبوع طبیعی در نمونههای دارای تهویه مطبوع به منظور کاهش نیاز به انرژی برق
انواع نمای شیشه ای
نمای شیشه ای به سه نوع اسپایدر، نمای شیشه ای یونیتایز و نمای شیشه ای کرتین وال تقسیم میشود که در زیر هر کدام را به تفکیک شرح خواهیم داد.
نمای شیشه ای اسپایدر
علت نام گذاری نمای اسپایدر به این نام دو علت دارد، یکی به دلیل این که یراق آلاتی که برای اتصال این شیشه اسپایدر استفاده میشود شبیه به عنکبوت هستند از این رو به آنها شیشه های عنکبوتی و در اصل شیشه اسپایدر میگویند. دومین علت این است که شیشه های اسپایدر به صورت شبکه موزاییکی بر پایه محورها است شبیه به عنکبوت است از این رو به این نوع شیشه ها، شیشه های اسپایدر یا نمای اسپایدر میگویند. نماهای اسپایدر به دلیل اتصالات پیشرفته ای که نسبت به سایر ساختمان های اطراف خودشان دارند متمایز میشوند و توجه هر انسانی را به خود جلب می کند و هر بیننده ای مجذوب این شاهکار مهندسی میشود.

بارزترین جایی که حتما با نمای اسپایدر بر خورده اید در بانکها هست و مطمئنا برای شما هم اتفاق افتاده است که به این اتصالات خیره شوید و سعی کنید از زیبایی بی بدیل این شاهکار مهندسی سر در بیاورید که چگونه این شیشه ها که به صورت شبکه ای نمای ساختمان حساسی مثل بانک را پوشانده اند و چگونه استحکام کافی در زمان زلزله یا برخورد ضربه دارند. شیشه ها و نمای اسپایدر سازههای پیشرفته ای هستند که توسط مهندسین عمران تمام محاسبات آنها انجام میشود و در آن ویژگیها مانند ضربه، زلزله، آتش سوزی و غیره مورد محاسبه قرار میگیرد و سپس با توجه به کاربرد و سایر شرایطی که مهندسان پیشبینی کرده اند نمای اسپایدر را اجرا میکنند.
نمای شیشه ای یونیتایز
جدیدترین و کاملترین سیستم در نماهای شیشه ای سیستم یونیتایز میباشد. تفاوت عمده این سیستم نسبت به سایر سیستمها آماده شدن آن در کارخانه و قرارگیری بر روی نما به صورت پازل است. این سیستم به شما این امکان را میدهد تا در حین اجرای ساختمان و پس از تکمیل هر مرحله نمای آن را نصب نموده و به موازات سایر مراحل ساخت، مرحله نازک کاری نیز پیش برود. این سیستم در کنار تمام مزایای خود به دلیل گرانتر بودن نسبت به سایر سیستمها همچنان نسبت به سیستمهای دیگر از استقبال کمتری برخوردار است. از دیگر مزایای یونیتایز میتوان به مقاومت در برابر زلزله اشاره کرد. انعطاف پذیری تایل ها در کنار هم موجب میگردد در مواقع بروز زلزله آسیبی به نمای ساختمان نرسد و از بروز خطرات جبران ناپذیری که ساختمان های شیشه ای را تهدید میکند جلوگیری به عمل آید.
نمای شیشه ای کرتین وال
نمای شیشه ای کرتین وال یکی از نماهای شیشه ای مدرن میباشد که بسیار شیک است. با ترکیبهای پروفیلهای آلومینیومی به عنوان سازه اصلی و لاستیکهای برای اب بندی و هوا بندی با اتصالهای نصب میباشد. ایننمای شیشه ای بسیار کاربردی و محبوب است. این نما دارای مزیتهای بسیار زیادی میباشد. تولید این نما صنعتی بوده و جزء جذاب ترین و زیبا ترین و مدرن ترین نمای شیشه ای به حساب میاید و دارای محبوبیت بسیار زیادی است و اولین بار توسط مهندس معمار المانی به طراحی و اجرا درامد. وقتی صحبت از نمای شیشه ای میشود، بیشتر نمای کرتین وال به ذهنها خطور میکند.

کرتین وال در لغت به معنای دیوار پرده ای است. کرتین وال نوعی سازه خود ایستا است بدین معنی که در عین استحکام از شفافیت برخوردار است. در داخل این زیبایی باید استحکام وجود داشته باشد. برخی از مزیتهای نمای کرتین وال عبارتاند از: محدودیتی در رنگ فریمها ندارد. دارای رنگ بندیهای مختلفی میباشد و رنگهای مختلف ان که در ساختمانها میشود استفاده کرد. یکی از امکاناتی که در اختیار میگذارد باز شوی پنهان در نما است. هر کدام از فریمها در مقابله با زلزله فعالیتهای مستقلی دارند. به راحتی میشود شیشه ان را عوض کرد و تعبیه راحتی دارد.
نکات ایمنی نماهای شیشه ای
در اجرای نمای شیشه ای باید یک سری نکات را رعایت کنید که در زیر برخی از آنها را شرح خواهیم داد.

برای نمای شیشهای، از شیشههای معمولی استفاده نمیشود چرا که این نوع نماها از نظر ایمنی خطرناک هستند و در هنگام شکستن به قطعات ریز و درشتی خرد شده و احتمال پرتاب شدن شیشه و آسیب دیدن افراد وجود دارد.
شیشه از نوع سکوریت بر عکس شیشه معمولی با این که در موقع شکستن به قطعات ریز تبدیل میشود ولی پخش نشده و از نظر ایمنی به مراتب بهتر از شیشه معمولی عمل میکند.
در شیشه از نوع لمینت هم این نوع شیشه مانند شیشه ماشین بر اثر ضربه به شیشه خرد و پراکنده نخواهد شد چرا که در لا به لای شیشه لمینت از یک چسب مخصوص استفاده میشود.
بنابراین برای طراحی نمای شیشهای ساختمان، استفاده از شیشه لمینت میتواند بهترین گزینه باشد.
۰ comments