
تفاوت بازسازی و بهسازی در ساختمان چیست؟
این سوال برای خیلی از افراد مطرح می شود که تفاوت بازسازی و بهسازی چیست؟
درواقع خیلی از افراد و حتی مهندسین تازه کار تفاوتی بین این دو قائل نیستند و فکر میکنند که بهسازی و بازسازی یک چیز میباشد. اما جدا از شبیه بودن اسم این دو بخش با یکدیگر در نوع کار و هسته ی اصلی کاری به شدت با یکدیگر تفاوت دارند. شما چه یک مهندس باشید و چه یک شخصی که تصمیم به بازسازی و یا بهسازی ساختمان دارید.
باید از تفاوتهای بازسازی و نوسازی کاملا آگاهی داشته باشید. تا بسته به نیازتان اقدام به طراحی و ساخت یا بهسازی و بازسازی کنید.
آشنایی با مفهوم بهسازی برای شناخت تفاوت آن با بازسازی
قبل از هر چیز باید بدانید که هدف از بهسازی یک بنا و ساختمان مورد نظر در واقع تقویت اعضای سازه ای آن در برابر نیروی زلزله میباشد. به طوری که در بیشتر منابع منظور از بهسازی ساختمان پیشگیری از خراب شدن ساختمان قبل از زلزله و تخریب است.

از اینرو در مواقعی که یک ساختمان ساخته شده است و مدت زمانی از ساخت آن گذشته باید اقدام به بهسازی آن نمایید. تا با این کار بتوانید علاوه برا اینکه امنیت کافی را به سازه دهید از خسارت جانی و مالی جلوگیری کنید.
روش انجام بهسازی ساختمان
روش انجام بهسازی ساختمان به این صورت است که ابتدا سازه ی ساخته شده را با بهسازی لرزه ای تقویت کرده که جهت انجام این کار نیاز به دسترسی مقاطع همچون ستونها، تیرها، مهاربندها و دیوار برشیها میباشد. بعد از بررسیهای لازم یکی از این روشهای ذکر شده را انتخاب نموده و سازه را با دقت خاصی تقویت میکنند.
آشنایی با مفهوم بازسازی ساختمان در فرآیند شناخت تفاوت بین بازسازی و بهسازی
در اد امه شناخت تفاوت بین بازسازی و بهسازی ساختمان بهتر است بدانید که بازسازی ساختمان امروزه یکی از پولسازترین و بهترین رشتهها به شمار میآید که به طور گسترده ایی کاربران از آن جهت ایجاد تغییرات جزئی و یا کلی در محیط زندگی و کار خود استفاده میکنند. همچنین بازسازی ساختمان هم جهت طراحی داخلی و هم در طراحی نما مورد استفاده قرار میگیرد.

لازم به ذکر است که هزینه طراحی نما به مراتب بیشتر از طراحی داخلی است. در واقع کاربران با استفاده از این علم سعی میکنند به جنبههایی که در چشم هستند بیشتر توجه کنند تا بتوانند ظاهر بهتر و دلنشین تری را برای نمای خود خلق کنند. ساختمانهایی که بیش از ۱۰ سال از عمر آنها میگذرد بعد از گذشت این مدت زمان هم کارکرد خود را از دست میدهند و هم از لحاظ زیبایی دچار مشکل میشوند از اینرو با استفاده از بازسازی ساختمان به راحتی میتوان تمامی این عیوب را برطرف نمود.
از طراحی و ساخت اولیه شروع می کنیم
فرض بر این است که شما دارای یک ساختمان قدیمی هستید و قصد دارید ساختمان جدیدی داشته باشید که هم از لحاظ امنیت جانی برایتان جوابگو باشد و هم ظاهری زیبا داشته باشد. یا هدف شما این است که ساختمان یک یا ۲ طبقه ی قدیمی خودتان را به یک سازه ی مسکونی ۶ طبقه تبدیل کنید. در این شرایط شما باید از ابتدا شروع به تخریب سازه ی قدیمی کنید و از ابتدا یک ساختمان جدید را طراحی کنید و سپس اقدام به ساخت سازه جدید کنید. این روش، روش اصلی و به نوعی کلی در طراحی سازهها میباشد.
تفاوت بازسازی و بهسازی
بهسازی که خیلی وقتها از طرف افراد عموم جامعه و یا حتی مهندسین عمران با بازسازی اشتباه گرفته میشود، اولا باید بدانید که بیشتر هدف بهسازی تقویت اعضای سازه ای در برابر زلزله میباشد. زلزله یکی از نیروهای وحشتناک و فوق العاده مخرب برای سازهها میباشد، به همین دلیل وقتی که یک ساختمانی موجود باشد و از قبل ساخته شده باشد، بعد از مدتی اقدام به بهسازی آن میکنند. بهسازی به معنای پیشگیری از خراب شدن قبل از زلزله و تخریب میباشد و ما قبل از این که زلزله بیایید و سازه تخریب شود، اقدام به بهسازی میکنیم تا هم از خسارت پیشگیری کنیم و هم امنیت کافی را به سازه بیاوریم.

و اما بازسازی که یکی از بهترین و پولساز ترین رشتههای در حال حاظر در کشور ما که هوادارن زیادی هم دارد و هدف آن تغییر محیط و طراحی داخلی ساختمان میباشد و میتوانید ظاهر کلی یک ساختمان را عوض کنید. بازسازی هم در طراحی داخلی استفاده میشود و هم در طراحی نما ولی هزینه ی بخش نما به نسبت داخلی بیشتر میباشد و خیلی کم پیش میآید تا نما مورد بازسازی قرار بگیرد. فرآیند بازسازی زمانی انجام میشود که معمولا سازه ای با حدود ۱۰ سال کارکرد یا بیشتر وجود داشته باشد و صاحب آن قصد داشته باشد تا فضا و محیط داخلی آن محل را زیباتر کند. به نوعی بیشتر به جنبههایی که در چشم هستند بیشتر توجه میکنند تا بتواند ظاهر مناسب تری برای ساختمان ایجاد کنند.
عمل بهسازی به چه شرایطی بستگی دارد؟
عمل بهسازی به شرایط زیادی بستگی دارد که اصلی ترین آن ظرفیت و تقاضای سازه میباشد و عمل بهسازی با توجه به شرایط سازه و با نرم افزارهای مخصوص و تحت شرایط خاصی صورت میگیرد. علم بهسازی را به جرات میتوان یکی از سخت ترین بخشهای عمران دانست و نیاز به علمی فوق العاده زیاد دارد.
سخن آخر درمورد تفاوت بازسازی و بهسازی
پس به صورت کلی میتوان گفت که مرحله ی طراحی ساخت با مهندسین عمرانی که سواد معمول و عمومی عمران را دارند انجام میشود.
بهسازی ساختمان هم توسط مهندسین رده ی بالای عمرانی انجام میشود و بازسازی ساختمان هم صرفا به مباحث معماری میپردازد و با ظاهر آن کار دارد.
۰ comments