
دکوراسیون داخلی چیست؟
دکوراسیون داخلی
دکوراسیون داخلی به منزله پوششی است برای فضای موجود که با مفهومی گسترده مانند پست مدرن، رترو و زیبایی شناسی سنتی آغاز شده و سپس به کار با جزئیات آن سبک میپردازد. در واقع دکوراسیون داخلی به معنی هماهنگ سازی طراحی شده برای به جلوه درآوردن رنگها، اثاثیه و سایر اشیاء در یک اتاق یا ساختمان به صورت هنرمندانه میباشد. این هنر مانند هنرهای دیگر، دارای سبک و سیاق و اصولی است که براساس سلیقهها و نیازهای هر دوره، دستخوش تغییر میشوند. دکوراتور داخلی به طور معمول در کلیت یک طرح از شروع طراحی تا پایان آن به یک سبک طراحی میپردازد تا در فضا پیوستگی ایجاد کند و این در حالی است که با وجود در نظر گرفتن رنگ، بافت و الگوهایی که مشتری ترجیح میدهد، همچنان طرح باید با مفهوم کلی سبک سازگاری داشته باشد.

دکوراسیون داخلی خوب، عملکرد یک فضا و مقیاس آن را حل میکند، زیبایی مطلوبی را به فضا اضافه میکند، روح را تزریق میکند و برای ساکنان داستان تعریف میکند و همچنین بهره وری را تحت تأثیر قرار میدهد. طراحی داخلی خوب باعث خوشحالی و آرامش روح میشود. این موضوع میتواند اعتماد به نفس، همدلی، غرور، خلاقیت، امنیت و انرژی را نیز به فضای زندگی و یا یک محیط کاری القا کند. در حقیقت دیزاین داخلی حلقه اتصال بین دو علم معماری و طراحی داخلی است. این رشته از یک طرف مانند علم معماری با ساختمان و اجزاء و عناصر تشکیل دهنده آن ارتباط دارد و از طرف دیگر همانند طراحی داخلی بر فضاهای داخلی تمرکز میکند.
تاریخچه دکوراسیون داخلی
تاریخچه طراحی دکوراسیون و طراحی داخلی را به مصریان باستان نسبت میدهند. آنها کلبههای خاکی فروتنانه خود را با مبلمان ساده تزیین میکردند. که مبلمان آنها توسط پوست حیوانات یا منسوجات حیوانات و همچنین نقاشیهای دیواری، مجسمه سازی و گلدانهای تزئین میشد. همچنین زیور آلات زیبای طلای یافت شده در مقبرههای مصری اهمیت تزئینات باشکوه تر را برای مصریان ثروتمند و قدرتمند نشان میداد. تمدنهای رومی و یونانی نیز بر اساس هنر مصر در تزئینات داخلی و لوازم جانبی بنا شده است. هر دو فرهنگ با توسعه ساختمانهای عمومی با سقف گنبدی، غرور شهروندی را جشن میگرفتند.

در خانه، مبلمان چوبی پیچیده یونانی تزئینات عاج و نقره بود. رومیان تأکید زیادی بر ترکیب زیبایی و راحتی داشتند. و فضای داخلی منزل بازتاب ثروت و جایگاه بود. مبلمان رومی ساخته شده از سنگ، چوب یا برنز توسط کوسنها و ملیلهها برجسته شده است. رومیها و یونانیان از گلدانها، کف موزاییکها و نقاشیهای دیواری یا نقاشیهای دیواری برای زیباسازی فضاهای داخلی استفاده میکردند. امروزه زمینه طراحی داخلی از روزهای گلی و آجری مصریان باستان فاصله زیادی دارد. امروزه طراحان به مواد مصنوعی و مصنوعی دسترسی دارند. و میتوانند تأثیرات نسلهای گذشته را جلب کنند. و در عین حال بطور مداوم در تلاش هستند. تا روند طراحی جدیدی را ایجاد کنند.
دکوراتور کیست؟
دکوراتور کسی است که شغل او شامل تزیین اتاقها، رفع نواقص آن، نقاشی، تنظیم و انتخاب مبلمان و… است. اصطلاح دکوراتور از کلمه لاتین decorare گرفته شده است که به صورت آراستن، تزیین کردن و زیباسازی معنی میشود. عموماً دکوراتور به عنوان طراح یا طراح داخلی نیز شناخته میشود. دکوراتورهای ماهر به ویژه در ترکیب رنگ، پارچهها، فرشها و سبکهای مبلمان و ایجاد فضایی مناسب و زیبا فعالیت میکنند. شغل دکوراتور به نحوی است که عموماً از طرف افراد دیگر استخدام میشود تا به دکوراسیون فضایی بپردازد. با این حال این شغل میتواند در دسته شغلهای فریلنسری یعنی بدون استخدام زیر دست کسی، صورت بگیرید. دکوراتور میتواند کسب و کار مخصوص خود را راه اندازی کرده و به طور مستقیم و بی واسطه با مشتریان و کسانی که به طراحی و دیزاین نیاز دارند، ارتباط برقرار نماید.
تفاوت طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی
دکوراسیون داخلی شغلی است که نیاز چندانی به دانش و فعالیتهای عملی ندارد و در درجه اول به زیبا شناسی توجه دارد. دکوراتورها معمولا خود را درگیر بازسازی و یا برنامه ریزی ساختاری نمیکنند. زمانی که فعالیتهای ساختمانی به اتمام برسند، کار آنها شروع میشود و بیشتر بر سطوحی که در دید هستند تمرکز میکنند. با این حال دورههایی برای طراحی تزئینات داخلی وجود دارد که بیشتر مربوط به بررسی سبک ساختمانها، سبک مبلمان، طرح اتاق و غیره هستند. دکوراتورها متخصصین تغییر شکل اتاق هستند. آنها به مشتری کمک میکنند تا سبک و تم مورد نظر خود را انتخاب کنند. آنها در انتخاب مبلمان و تزئینات جزئی نیز به مشتری کمک میکنند. کار آنها به روز رسانی و یا اصلاح اتاقهایی است که نیاز به تازه شدن دارند.

دکوراتورها اغلب به تنهایی کار میکنند و رابطه نزدیکی با معماران و پیمانکاران ساختمانی ندارند، چرا که کار آنها زمانی شروع میشود که فعالیت معماران و پیمانکاران به اتمام رسیده است. از این رو تعاملی بین آنها وجود ندارد. آنها بیشتر با سازندگان مبلمان، خیاطان، پرده دوزها، مجسمه سازان و متخصصان صنعت دیگر در ارتباط هستند. اما طراحان داخلی رابطه نزدیکی با معماران و پیمانکاران ساختمانی دارند و در تلاش هستند تا رضایت مشتری را به نحو احسن بدست آوردند و برای آنها فرقی ندارد که مشتری آن مکان را اجاره کرده یا صاحب آن است یا آن مکان دفتر است یا خانه و یا حتی هتل. او سعی میکند کار خود را انجام دهد.
پارامترهای مهم دکوراسیون داخلی
هنر دکوراسیون داخلی تنها چیدمان اشیا و اثاثیه نیست و عوامل و پارامترهای بسیاری در آن ایفای نقش میکنند. در طراحی دکوراسیون داخلی ،علاوه بر جزئیات مبلمانها، نور، رنگ، سلیقه و روحیه ی ساکنین و نیازهای آنان بایستی به دقت بررسی شود و بهترین گزینه ی ممکن ارائه شود. در طراحی دکوراسیون داخلی فضاهای مسکونی علی الخصوص خانه، به جهت زمان زیادی که انسانها در آن سپری میسازند، توجه به مسائل روانشناختی و اصول علمی دکوراسیون داخلی اهمیت ویژه ای مییابد.
نقش دکوراسیون داخلی در زندگی انسان
همانطور که میدانید جزئیات دکوراسیون داخلی نقش بسیار کلیدی و موثری در سلامت روانی انسانها و میزان کارآیی فضا ایفا میکند. در موارد متعدد و قابل تامل، دکوراسیون غیر اصولی و غلط، نه تنها میتواند به سلامت روانی انسان آسیبهای متعددی برساند، بلکه با زایل کردن عملکرد و کاربری فضا میتواند مخل آسایش و تخریب کاربری شود.

از نمونههای بارز این موضوعات میتوان نحوه دکوراسیون اتاقها و دفاتر کاری، اتاق کودک، اتاق خواب و دکوارسیون آشپزخانه را نام برد. بنابراین یک دکوراسیون اصولی و مناسب، میتواند راه حلی عالی در بهبود وضعیت زندگی و افزایش راندمان کاری باشد.
سبک های مهم
تعیین سبک یکی از فاکتورهای مهم در طراحی تزئینات داخلی است. چرا که انواع سبکهای دکوراسیون داخلی و شناخت ویژگیهای هر کدام میتواند به شما کمک کند که سبک مناسب شخصیت و مورد علاقه خود را پیدا کنید. همانطور که میدانید در طراحی تزئینات داخلی سبکهای زیادی وجو دارد و طراح باید با توجه به کاربری فضا، امکانات موجود و سلیقه کاربران یکی از این سبکها را انتخاب نماید. در ادامه به برخی از مهمترین سبکها ی طراحی دکوراسیون داخلی اشاره خواهیم کرد:
- سبک مدرن
- سبک کلاسیک
- سبک دکوراسیون داخلی ساحلی
- سبک دکوراسیون داخلی صنعتی
- سبک دکوراسیون اسکاندیناوی
- سبک دکوراسیون روستیک
- سبک دکوراسیون نئوکلاسیک
- سبک مصری
- سبک هندی
- سبک فرانسوی
- سبک سوئدی
- سبک اسپانیایی
۵ comments