
نمای کامپوزیت چیست؟ روشهای اجراء آن در ساختمان
نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت یکی از مصالح مورد استفاده در نمای ساختمانها و از جنس ورق آلومینیوم بوده که به صورت پنلهای مشخص و با ابعادی که توسط طراح نما تعیین گردیده اجرا میشود. نمای کامپوزیت اولین بار در کشور آلمان ابداع و به جهت کیفیت مناسب و نداشتن محدودیت در طراحی و اجراء مورد استقبال شدیدی قرار گرفت.
با ظهور مدرنیسم در معماری استفاده از مصالح پیشرفته بیش از پیش مورد توجه طراحان و مجریان ساختمانی قرار گرفت و استفاده از ورقهای کامپوزیت آلومینیومی به عنوان یکی از اصلیترین مصالح مورد استفاده در نماهای ساختمانی تمام شهرهای کشور مبدل گردیده است.
نمای کامپوزیت در ساختمانهای بلند مرتبه
در ساختمانهای بلند مرتبه و برجها، نمای ساختمان بیش از سایر ساختمانها اهمیت دارد. درجه اهمیت بالای ساختمانهای بلند مرتبه باعث میشود که به این ساختمانها توجه بیشتری شود. به طور مثال نمای کامپوزیت در ساختمانهای بلند مرتبه به سرعت جا افتاد و مورد استفاده بالایی قرار گرفت.

اما اتفاقات ناگواری که در اثر عدم رعایت نکات ایمنی رخ داد، باعث شد که سختگیریها در استفاده از نمای کامپوزیت در برجها بیشتر شود. در صورتی که نمای کامپوزیت برای برجها مدنظر باشد، حتما و اجباراً بایستی از ورقهای کامپوزیت نسوز (FR) استفاده کنند. به هیچ عنوان اجازه استفاده از ورقهای معمولی در این ساختمانها نمیباشد.
روشهای اجراء نمای کامپوزیت در ساختمان
در اجرای نمای کامپوزیت از چهار روش تحت عنوان روش فیکس، روش هنگینگ، روش فیلکس ریلینگ و روش L و H استفاده میشود که در ادامه مطلب از سایت خشت بنا به توضیح هر کدام میپردازیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
اجراء ورق کامپوزیت به روش فیکس
در این روش هر یک از ورقهای کامپوزیت پس از برش و ایجاد در کارخانه به محل پروژه آورده میشوند. قبل از آن، در محل پروژه اقدام به انجام شاسی کشی یا زیرسازی از جنس آلومینیوم یا فلز روی دیوار میکنند.

سپس ورقهای کامپوزیت را از طریق پیچ و پرچ بر روی این شاسیها سوار کرده و فضای بین پنلها را جهت ضد آب شدن نما با تسمه یا چسبهای سیلیکونی پر میکنند. سیستم فیکس به نام ورزش ثابت نیز معروف است.
اجراء نمای کامپوزیت به روش هنگینگ
در این روش ورقهای آلومینیومی به پین ناودانی آویزان میشوند. روش هنگینگ را روش ریلی نیز مینامند زیرا در آن، ناودانی به شکل ریلی بوده و میتوان آن را رگلاژ نمود.

این روش یکی از رایجترین و ایدهآلترین روش نصب نمای آلومینیوم کامپوزیت در دنیا است که از پایداری لازم در مقابل تکانهای ناشی از زلزله و وزشهای باد برخوردار میباشد. روش هنگینگ به نسبت سایر روشها با سرعت بالاتری اجرا میشود و همچنین استانداردترین روش به شمار میآید.
اجراء ورق کامپوزیت به روش L و H
این روش مانند روش فیکس است. اما در آن ورقها پس از برش در پروفیلهای H شکل و L شکل قرار میگیرند. سرعت اجراء نما با این روش بالا است و هزینه پایینی صرف آن میشود. این روش علاوه بر مزایای منحصر بفرد خود دارای معایبی نیز میباشد.

امکان آب بندی در این روش به طور ۱۰۰ درصد امکانپذیر نیست و در صورتی که نیاز به تعویض پانلها باشد نمیتوان آنها را تعویض نمود. هنگام نماسازی با کامپوزیت نباید از ابعاد بزرگ آن استفاده نمود زیرا ممکن است در اثر وزش باد سر و صدا ایجاد کنند و یا به مرور زمان تغییر شکل دهند. در کل نصب این نما تنها توسط افراد متخصص صورت میگیرد تا نمایی بی عیب و نقص و ماندگار ایجاد شود.
۰ comments