
رنگ میکروسمنت چیست استفاده از آن چه مزایایی دارد؟
میکروسمنت چیست؟
میکروسمنت یک پوشش است که از سیمان، رزین، مواد افزودنی و رنگ دانه های معدنی تشکیل شده است. این پوشش مناسب برای محیط های داخلی و خارجی میباشد. قابل استفاده برای زمین، دیوار و سقف است. یکی از مزایای این پوشش، بدون درز بودن آن است. میکروسمنت تنوع رنگ و بافت بسیاری زیادی دارد و باعث تنوع و خاص بودن فضا می شود و در نهایت به سلیقه ی مشتری می تواند ظاهری مات، نیمه براق و یا براق داشته باشد.

از میکروسمنت برای زیباسازی دکوراسیون داخلی و خارجی فضاهای مختلفی مانند هتلها، ویلاها، منازل، مکانهای تجاری و حتی باشگاهها و رستورانها استفاده میشود.
مواد تشکیل دهنده میکروسمنت
رنگ میکروسمنت با ترکیبات مختلفی ساخته شده است که از ویژگی بارز آن میتوان به بدون درز بودن آن اشاره کرد. این رنگ از نوعی پلیمر مایع ساخته شده است که با سیمان ترکیب میشود. ترکیب این مواد چسبندگی فوق العادهای را ایجاد میکنند که برای پوششدهی کامل سطح بسیار مناسب هستند. برای دوام بیشتر این پوشش برای سطوح از فایبرگلاس نیز در ترکیبات آنها استفاده میشود که سبب پیوستگی و پیشگیری از ترک خوردن آن بعد از اجرا میشود. علاوه بر این موضوع نرکیب آنها با فایبرگلاس باعث دوام بالاتری میشود.
کاربرد میکروسمنت
امروزه از میکروسمنت در دکوراسیون داخلی جهت پوشش پله ها، وان حمام و سرویس بهداشتی، شومینه، میزهای پیشخوان، میزها و سایر مبلمان، دیوار های دکوراتیو، شومینه، حیاط خلوت، بالکن، همچنین در نمای بیرونی آپارتمان ها و ویلاها، مناطق تفریحی و تجاری، رستورانها، دفاتر تجاری، هتل ها، کافهها و باشگاههای ورزشی و استخرها استفاده میشود و میتوان از آن برای پوشاندن کف، دیوار، و سایر کاربری ها استفاده کرد.

مقاومت زیاد این محصول باعث شده تا گزینه بسیار خوبی برای مکان هایی باشد که در معرض ترافیک سنگین قرار دارند. این محصول از تنوع رنگی و بافتی جذاب برخوردار بوده که باعث خاص بودن محیط شده و در نهایت به سلیقه ی کارفرما می تواند ظاهری مات، نیمه براق یا براق داشته باشد.
انواع میکروسمنت
- آکواسمنت: این نوع پوشش هم مقاومت بالایی در برابر نمکها و گاز کلر دارد و برای استخر و حوضچهها مناسب و کاربردی است.
- میکروفرش: بهترین انتخاب برای پوشاندن کف است. این نوع میکروسمنت دارای بافتی متوسط و سطحی مقاوم برای راه رفتن روی آن است.
- میکروفینو: این پوشش عموما برای دیوارها استفاده می شود و ظاهری ظریف و شیک دارد. همچنین در این نوع میکروسمنت میتوان water mark های متنوع داشت.
- میکروبیس: این نوع میکروسمنت مناسب برای زمین یا دیوارهای سنتی شکل میباشد و بافت های غیر معمول دارد. این پوشش برای آماده سازی دیگر میکروسمنت ها نیز استفاده می شود.
میکروسمنت برای چه مکان هایی مناسب است؟
روکش برش لبه دار، بدون درز و مناسب برای فضاهای داخلی و خارجی است. یک روکش مداوم که می تواند روی کف، دیوارها، پله ها، تراس، سقف ها، استخرها و حتی مبلمان اعمال شود. نوع سطح، محدودیتی در استفاده از میکروسمنت ایجاد نمیکند بلکه استفاده از نیروی متخصص و حرفهای در پیادهسازی با کیفیت آن تأثیر فراوانی دارد.

تطبیق پذیری آن باعث افزایش حضور آن در بازسازی منازل شخصی و اماکن تجاری و سطوح وسیع مانند مراکز ورزشی ، ساختمانهای صنعتی ، هتلها و رستوران ها شده است. به لطف بافت های مختلف به اتاق ها یک شخصیت منحصر به فرد و شخصی می دهد. طیف گسترده ای از رنگ های و پوشش های مختلف را دارد.
مزایای استفاده از میکروسمنت
- پوشش دهی سطوح بدون بر جای ماندن هیچ درزی
- چسبندگی بالا برای نصب
- مناسب برای سطوح داخلی و خارجی
- تغییر رنگ پس از گذشت زمان ایجاد نخواهد شد.
- مقاوم در برابر ضربه، خراش و مواد شیمیایی
- استفاده از مواد طبیعی و مناسب برای محیط زیست
- سطوح بدون جرم و باکتری
- پوششی برای زینت بخشیدن به فضا و کاملا با ظرافت بالا
- تنوع انتخاب رنگهای مختلف
- قابل اجرا روی سطحهای مختلف از جمله دیوار، سقف، کف و …
- تنوع انتخاب طرح
- قابل شست و شو بسیار ساده و راحت
- با ضخامت ۲ الی ۳ میلی متری که رنگ میکروسمنت دارد، کاملا مقاوم و ضد ضربه است.
- لغزنده نبودن آن بسته به جنس انتخاب شده
- مدت زمان اجرای کوتاهی نیاز دارد و در زمان صرفه جویی میشود.
- اجرای ساده برای تمام افراد امکان پذیر است.
مراحل اجرای میکروسمنت
اجرای میکروسمنت به صورت دوغاب انجام می پذیرد و می تواند درزها و شکاف ها را خیلی سریع پر کند به همین دلیل برای سطوح بزرگ مثل سقف، کف، دیوارها و حمام نیز بسیار مناسب است.

برای پوشش دادن سطح با رنگ میکروسمنت، مراحل اجرای سادهای را باید پیش برد در زیر آنها را برای شما به ترتیب خواهیم گفت:
۱. زیرسازی
برای مرحله زیرسازی ابتدا هرگونه آلودگی را از سطح مورد نظر پاک نمایید، چرا که هیچ گرد و غباری روی سطح نباید وجود داشته باشد. بعد از آن باید پرایمر را روی سطح اجرا کنید. برای زیرسازی و هموار شدن سطح مورد نظر نکته مهمی است، که باید لایه substrate را روی آن اجرا کنید. با این کار سطحی صاف برای اجرای رنگ میکروسمنت ایجاد خواهد شد.
۲. صیقلی شدن سطح
در این مرحله لازم است مش فایبرگلاس اجرا شود و در پی آن لایه میانی رنگ میکروسمنت باید قرار گیرد. این مرحله لازم است کاملا سطح صیقلی شود که برای این کار لازم است سطح را به خوبی سمباده زد.
۳. لایه عایقی انتهایی
در این مرحله تقریبا پایانی، لازم است مجدد پرایمر میکروسمنت روی سطح اعمال شود. بعد از آن لایه نهایی top cement اجرا خواهد شد. برای این لایه نهایی لازم است سنباده نهایی زده شود تا سطحی صیقلی و شفاف ایجاد شود. در نهایت نیز لازم است پوشش محافظی برای چند برابر شدن مقاومت سطح اعمال شود.
نکات مهم رنگ میکروسمنت
- غیر قابل اجرا بودن روی چوب طبیعی است.
- سطح مورد نظر برای پوشش دهی باید کاملا خشک و همینطور مقاوم باشد.
- برای شست و شوی سطح رنگ میکرو سمنت بهتر است از آب و صابون استفاده کرد.
- با اینکه گفته میشود این رنگ مقاوم است، مناسب برای سطوح پرتردد نیست.
- بسته به بافتی که این پوشش دارد، ممکن است لغزندگی متفاوتی به همراه داشته باشد که در مورد آن بهتر است نوع را برای اجرا مشخص کرد.
- لایه آخر آن ضد آب است که بهتر است حتما آنرا انجام داد در غیر این صورت رنگ میکروسمنت خود به خود نمیتواند ضد آب و عایقی برای رطوبت باشد.
- مراحل نصب آن تا ۳ روز به طول میانجامد و در پی آن برای رفت و آمد کردن روی آن تا یک هفته زمان لازم است.
هزینه اجرای میکروسمنت
اجرای رنگ میکروسمنت هزینههای متفاوتی دارد. این مورد به موارد زیادی بستگی دارد. یکی از آنها متراژ مکانی استکه باید از این متریال برای پوشش دهی آن استفاده کنید بنابراین هر چه فضا بزرگتر باشد هزینه و حتی زمان بیشتری باید صرف آن نمود.

نکته بعدی که بر روی هزینه اجرای رنگ میکروسمنت در تاثیر دارد، به زیرسازی آن مربوط است که هر قدر زیرسازی زمان بیشتری برای مرمت نیاز داشته باشد، ممکن است هزینه بالاتری نیاز داشته باشد. برای زیرسازی کردن مسطح شدن سطح، پر کردن درزها و صاف شدن نکته مهمی است که باید در هنگام استفاده از رنگ میکروسمنت باید آن را در نظر داشته باشید.
۰ comments