
مزایای نمای کامپوزیت چیست؟
نمای جدید خانه با کامپوزیت
برای شمایی که میخواهید نمای جدیدی برای خانه یا محل کار خود ایجاد کنید، دانستن مزایای نمای کامپوزیت میتواند کمک کننده و راه گشا باشد تا انتخاب عاقلانهتری داشته باشید. اگر شما هم به دنبال پیدا کردن مزایای نمای کامپوزیت هستید در این مطلب از سایت خشت بنا با ما همراه باشید.
همچنین با کلیک در اینجا میتوانید مطلب نمای کامپوزیت چیست؟ روشهای اجراء آن در ساختمان را مطالعه نمائید.
۱- از مزایای نمای کامپوزیت وزن سبک آن است
وزن پانلهای آلومینیوم کامپوزیت بسیار سبک است و بار اضافی بر سازه وارد نمیکنند. علاوه بر آن وزن سبک این محصولات حمل و نقل و نصب آنها را نیز آسان نموده است.

کاهش وزن ساختمان منجر به کاهش نیروی زلزله بر سازه میشود، به همین دلیل استفاده از این مصالح در ساختمان به ایمنی بیشتر در برابر تکانهای ناشی از زلزله کمک خواهد کرد.
۲- دوام بالا از مزایای نمای کامپوزیت
موادی که در ساخت ورقهای کامپوزیت مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین پوشش آلومینیومی دو طرف ورق باعث شده است تا نمای کامپوزیت به عنوان یکی از بادوامترین نوع نماهای ساختمان شناخته شود.

مقاومت مثال زدنی نمای کامپوزیت و عدم تغییر رنگ آن در برابر عوامل مخرب جوی مانند رطوبت ناشی از بارش باران، برف، نور خورشید و اشعه UV، عدم جذب آلودگی و عدم لک پذیری و عدم اشتعال پذیری آنها (در مدلهای نسوز) تنها بخشی از مزایای نمای کامپوزیت و مقاومت بالای فیزیکی آنها میباشد. نمای کامپوزیت در صورت اجرای صحیح در طول زمان دچار دفرمگی و تغییر رنگ نخواهد شد.
۳- نمای کامپوزیت ضد حریق است
این خاصیت باعث میشود در صورت وقوع آتشسوزی در یک ساختمان، از سرایت حریق به طبقات دیگر جلوگیری شود. خطر گسترش آتش به حداقل میرسد. همچنین این موضوع درصد ایمنی ساختمان را در مقابل آتشسوزی بالا میبرد.
۴- تنوع در رنگ یکی دیگر از مزایای نمای کامپوزیت
با توجه به وجود تنوع رنگ ورقها طراحان میتوانند از رنگهای بسیار متنوع و مختلف از جمله رنگهای متالیک در طرحهای خود استفاده کنند. برای رنگ کردن پانلها از سیستمهای بسیار پیشرفته و با کیفیت بالا استفاده میشود.

تا رنگ مورد نظر بالاترین کیفیت و بهینهترین مقاومت را در برابر شرایط نامساعد جوی و آلودگیهای صنعتی داشته باشد. این خواص به وسیله پوششهای فلورایدی یا PVDF تأمین میشوند.
۵- امکان آببندی نمای کامپوزیت
از دیگر ویژگیهای نمای کامپوزیت، امکان آببندی آن میباشد به طوری که امکان نفوذ آب به زیر نمای ساختمان وجود ندارد و آب ناشی از باران و برف پس از هدایت به شیارهای تعبیه شده از محل معینی به خارج هدایت میشوند.

همچنین این ورقها در مقابل خوردگی ناشی از فرسایش آب و هوا و بارش باران اسیدی کاملاً مقاوم میباشند و عوامل جوی هیچگونه تأثیری بر زیبایی و کیفیت نمای ساختمان نخواهد گذاشت.
۶- نظافت بسیار آسان از مزایای نمای کامپوزیت
هرچند که نمای کامپوزیت به سختی آلودگی را به خود جذب میکند اما نظافت آن بسیار آسان، کم هزینه و بدون دردسر خواهد بود. برای نظافت نمای کامپوزیت نیاز به استفاده از هیچگونه شوینده شیمیایی نیست و تنها با استفاده از یک دستمال نخی مرطوب میتوانید نما را نظافت کنید.
۷- بعنوان عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی عمل میکند
این پانلها نوعی عایق صوتی و حرارتی محسوب میشوند. زیرا لایه پلی اتیلنی که در وسط دو لایه آلومینیوم قرار گرفته نه تنها مانع از انتقال حرارت میشود بلکه از میزان سر و صدا در ساختمان نیز میکاهد.

آلومینیوم ماده ای مقاوم در برابر حرارت است و اگر نمای ایجاد شده با این متریال در معرض آتش سوزی قرار گیرد تغییر شکل نخواهد داد. علاوه بر آن آلومینیوم مادهای مقاوم در برابر نم و رطوبت است که دچار خوردگی نمیشود.
۸- قابلیت ایجاد طرح و شکل روی نما
یکی دیگر از مزایای مهم نمای کامپوزیت، انعطافپذیری و شکلپذیری بالای آن است. به همین دلیل امکان اجرای انواع طرحها و شکلها بر روی آن وجود دارد. این باعث میشود، نما حالت خاص و زیبایی به خود بگیرد. با استفاده از دستگاههایی مانند سی ان سی، این طرحها اجرا میشود.
۹- سرعت اجراء بالا در نمای کامپوزیت
نصب و اجراء نمای کامپوزیت از سرعت بالایی برخوردار بوده و در مدت زمان کوتاهی به اجراء در میآید که این مورد از مزایای مهم و مفید نمای کامپوزیت میباشد.
۱۰- مقاومت در برابر تغییرات محیطی از مهمترین مزایای نمای کامپوزیت
یکی دیگر از مهمترین مزایای ورق آلومینیوم کامپوزیت مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی است. این ورقها اگر در معرض رطوبت قرار بگیرند دچار خوردگی و زنگ زدگی نخواهند شد و علاوه بر آن تابش نور خورشید دوام و عمر آنها را کوتاه نخواهد کرد. سطح ورقهای آلومینیوم کامپوزیت صاف و صیقلی است، از این رو نور خورشید را منعکس کرده و میزان کمی از گرمای آن را جذب مینمایند.

نمای آلومینیوم کامپوزیت قابل استفاده در مناطق گرمسیر با درجه حرارت بالا است و در واقع متریالی مقاوم در برابر حرارت محسوب میشود. لایه پلی اتیلنی که در پانلهای کامپوزیت قرار گرفته نوعی سد حرارتی ایجاد نموده که منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی و بهینه سازی آن میگردد. این نما در مقایسه با سایر نماها کمتر دچار تغییر رنگ میشود.
سخن پایانی
بدون شک، نمای کامپوزیت سبکی زیبا، مدرن و متفاوت است و به نمای ساختمان ظاهری منحصر به فرد میبخشد. به طور کلی، استفاده از این نما در کنار مسائل اجرایی و زیباشناسی، بیشتر جنبهای شخصی دارد. به این معنا که کارفرمایان بر اساس علائق و همچنین مقدار بودجه خود به استفاده از این نما مجاب میشوند.
۰ comments