
بازسازی ساختمان قدیمی و مراحل صفر تا صد آن
اهمیت بازسازی در ساختمان قدیمی
گذر زمان سبب آسیب و خسارت به بخشهایی از ساختمان های قدیمی میشود و بازسازی ساختمان موجب برطرف شدن این آسیبها شده و از خسارات جلو گیری میکند.

بعد از گذشت چند سال از ساخت یک بنا بدلیل ایجاد حس یکنواختی لازم است بخشهایی از آن مورد بازسازی قرار گیرند. در باز سازی ساختمان قدیمی علاوه بر ایجاد تنوع میتوانیم کاربری ساختمان را تغییر یا فضای جدیدی ایجاد کنیم. بازسازی یک بنای قدیمی معمولا از چند بخش تشکیل شده است که در این مقاله به توئضیحات آن میپردازیم.
۱- مشاوره با شرکتهای ساختمانی فعال در حوزه بازسازی ساختمان قدیمی
در مرحله نخست شما میباست از یک شرکت ساختمانی فعال در بازسازی ساختمان های قدیمی و تنظیم قرارداد پیمان کاری جهت تعیین بودجه و مطرح کردن تمام مشکلات بنا و نظرها و ایده های خودتان مشاوره دریافت کنید تا از بروز مشکلات در امر بازسازی جلوگیری کنید.
۲- نقشه کشی کامل بافت های موجود در بازسازی ساختمان قدیمی
در این مرحله همه اجزا و لوازم ساختمانی به دقت بررسی می شوند. سپس با توجه به مواردی مانند: مشخصات کلی ساختمان، سن بنا، مقررات شهرداری، کاربری ساختمان و مصالح بنا، استاندارد قطعات، خدمات فنی و تاسیساتی بنا و خصوصیات ساختاری بنا، نقشه کلی کار برای بازسازی ساختمان قدیمی آماده می شود.

در این نقشه شرایط ساختمان و جزئیات مربوط به هر بخش خاص مانند نمای ساختمان، زیر زمین، سقف پلکان ها، اتاق های خواب و پذیرایی و نشیمن و آشپزخانه شرح داده می شود و تمامی قسمت های معیوب و قابل بازسازی ساختمان قدیمی تعیین و مشخص می گردند.
۳- تخریب ساختمان قدیمی توسط تیم متخصص بازسازی ساختمان قدیمی
تخریب یکی از پرخطرترین مراحل در امر نوسازی و بازسازی در ساختمان قدیمی است که پس از در نظر گرفتن تمام شرایط موجود و ساختار کلی ستون ها و دیوارهای اصلی و گاهی با بررسی ساختمان های هم جوار با بنای مورد نظر، صورت می گیرد.

برای این مرحله از تیم های مجرب تخریب و وسایل و تجهیزات روز دنیا استفاده می شود تا احتمال خطر ریزش آوار و خطراتی از این قبیل را به صفر برسانید.
۴- بازسازی ساختمان قدیمی با در نظر گرفتن شرایط بنا و ایده های مالک ساختمان
مهم ترین نکته قابل توجه در این مرحله، توجه به نیازها و خواسته های مشتری است. در مرحله ساخت باید این نکته را در نظر داشت که از نظر مالک، این تعمیرات ساختمانی نیازمند چه مواردی است و نقاط ضعف اصلی ساختمان که نیاز به تغییر یا مرمت دارند چیست. در این مرحله، تاکید بر استفاده از دیوارهای پیش ساخته است. زیرا ساخت یک دیوار در خانه، علاوه بر نیاز داشتن به تجهیزات بیشتر و سلب آسایش اهالی، از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه نخواهد بود. اما امروزه دیوارهای عایقی وجود دارد که عایق صوت، دما و رطوبت بوده و از لحاظ هزینه ای نیز در حد عالی محسوب می گردند.
۵- گچ بری سقف ساختمان با توجه به ایده مالک در بازسازی ساختمان قدیمی
استفاده از سقف های کاذب و یا گچ بری قسمت های مختلفی مانند ستون ها و کنج ها ولبه های خارجی دیوار کاملا به نظر و سلیقه مشتری بستگی دارد.

در صورت نیاز و خواست مشتری، این مرحله می تواند کمک شایانی به زیباتر کردن و تنوع بخشیدن به بنا شود. سقف های کاذب بسیاری از نظر طرح و اندازه در بازار موجود است که با توجه به کیفیت آن ها می توان گفت بکار گرفتن این سقف ها از نظر اقتصادی برای مشتری مقرون به صرفه خواهد بود.
۶- توجه به اصول کف ساختمان دربازسازی ساختمان قدیمی
پوشش کف باید با اهداف استفاده از آن، متناسب باشد و با توجه به نوع زمین (خشک، نیمه خشک، مرطوب) و همچنین محل مورد استفاده ى کف (اتاق، سرویس هاى بهداشتى، آشپزخانه، حیاط و…) انجام گیرد. تا بتواند نیازها و خواسته هاى استفاده کننده را برآورده نموده و در عین حال محکم باشد.

بهترین روش برای انتخاب یک کف مناسب مشورت با مالک ساختمان است. در این مرحله باید ضمن در نظر گرفتن بودجه و ایده های مالک ساختمان، ویژگی های هر مورد را با توجه به ساختار کلی ساختمان در نظر بگیریم تا بی نقص ترین گزینه را انتخاب کنیم.
۷- نورپردازی و سیم کشی برق دربازسازی ساختمان قدیمی
روشنایی مناسب می تواند بر افزایش جذابیت محیط و همینطور سبب تاثیر مفید آن در صحنه یا تصویر گردد و نشان از کاربری و میزان زیبایی را به شدت افزایش دهد.

نورپردازی ساختمان ها به دو بخش نورپردازی داخلی و نورپردازی خارجی بنا تقسیم می شود . نورپردازی داخلی ها با استفاده از تجهیزات نوری تامین میشود یکی از بحث های دکوراسیون داخلی مکان به حساب می آید .همانطور که میدانید چشمهای بیننده قادر به تشخیص زیبایی هستند. بنابراین با نورپردازی نمای خارجی در بازسازی ساختمان قدیمی این فرصت در اختیار مالکان قرار می گیرد تا زیبایی پروژه خود را شب هنگام نیز در معرض دید قرار دهند.
۸- انتخاب پوشش مناسب برای دیواردر بازسازی ساختمان قدیمی
مهمترین بخشی که پیش روی شما قرار دارد تا به بازسازی بهتر ساختمان قدیمی بپردازید، رسیدگی به موضوع دکوراسیون داخلی است. در این مرحله پوششی که برای دیوارهای منزل مسکونی استفاد میشود، اهمیت ویژهای خواهد داشت.

دیوارپوشهای متعددی از جمله کاغذ دیواری، پوسترهای سه بعدی، شیشههای تزئینی و رنگهای روغنی یا پلاستیکی و … میتواند حس و حالی خوب و مطلوب به فضای خانه ببخشد. البته این نکتهی مهم را فراموش نکنید که نیازی نیست حتما تمامی دیوارهای ساختمان را تغییر دهید، بلکه کافی است با توجه به بودجه خود فقط بخشی از دیوارها را و حتی یکی از دیوارها را با دیوارپوشها بازسازی کنید.
۹- سیستم گرمایشی و سرمایشی در بازسازی ساختمان قدیمی
یکی از تغییرات اساسی و مورد نیاز در بازسازی ساختمان قدیمی حذف موتورخانه و استفاده از سیستم های بروزتری مانند سیستم گرمایش از کف است. همچنین در صورت نیاز می توان از پکیج های دیواری استفاده کرد و براحتی مشکلات مربوط به موتورخانه را از میان برداشت.

همچنین با استفاده از سیستم های سرمایشی جدید می توان در هزینه ها صرفه جویی کرد.
۱۰- اهمیت به دکوراسیون داخلی و چیدمان دربازسازی ساختمان قدیمی
سبک جدید و جذاب و پر طرفداری در طراحی دکوراسیون وجود دارد که به آن سبک تلفیقی میگویند ، که طبق آنچه از آن برمیاید ترکیبی از دکوراسیون مدرن است،

که میتوانید به راحتی با کمی سلیقه خانه ای شیک، امروزی و زیبا داشته باشید که تکه هایی از دکوراسیون سنتی مثل یک قالچه طرح گلیم, یا یک طاقچه با وسایل آنتیک یا یک مبل قدیمی خاص به آن درخششی متفاوت داده باشند. البته با کمک گرفتن از نظرات و استفاده از پیشنهادات یک طراخ داخلی می توانید بهترین چیدمان را از هر نظر در بازسازی ساختمان قدیمی خود داشته باشید.
۱ comments