کابینت‌های آشپزخانه
27
دسامبر

کابینت های آشپزخانه و مقایسه انواع آنها

انواع کابینت های آشپزخانه

کابینت‌های آشپزخانه یکی ازمهم ترین وسایل درون هر خانه ای هستند که از نظر کارکردی و بصری نقش بسیار مهمی را در دکوراسیون داخلی آشپزخانه ایفا می کنند. در هنگام طراحی کابینت نباید آن ها را منحصرا اجزایی برای قرار دادن وسایل بدانید بلکه باید به جزییات دیزاین کابینت‌ها دقت کنید تا بتوانید دکوراسیونی متفاوت و ایده آل را در فضای آشپزخانه تان بوجود آورید. کابینت ها دارای جنس های متفاوت با شکل های مختص به خود می باشند، که برای هر سلیقه ای نوعی خاصی از کابینت وجود دارد. در انتخاب جنس کابینت باید دقت لازم را داشته باشید تا بتوانید محصولی مقاوم با طول عمر طولانی داشته باشید و در دکوراسیون آشپزخانه آن را استفاده جاسازی کنید. طراحان دکوراسیون داخلی کابینت آشپزخانه را  به دو سبک کابینت کلاسیک و کابینت مدرن تقسیم می‌کنند.

انواع کابینت های آشپزخانه کلاسیک

یکی از مهمترین ویژگی های کابینت‌های کلاسیک، تداعی آشپزخانه ی تمام چوبی است. حس شاهنشینی و سلطنتی به واسطه حضور منبت های ابزار خورده، گل های بر جسته، ستون ها و سر ستون ها و تراش درب ها از مشخصه‌های کابینت‌های آشپزخانه کلاسیک است. این مدل کابینت ها به گونه ایی طراحی می شوند که بیشترین استفاده از فضای آشپزخانه شده باشد. این کابینت‌ها موجب بهینه سازی فضای آشپزخانه می شوند. به همین دلیل امروزه از این کابینت ها برای طراحی همه نوع آشپزخانه استفاده می شوند.

۱. کابینت ممبران

چهارچوب این نوع کابینت از ام دی اف سفید ساخته می شود. کابینت ممبران یکی ارزان ترین و محبوب ترین انواع کابینت آشپزخانه از نوع کلاسیک است، ساخت آنها از ورق های خام ام دی اف (ورق های بدون روکش) است که توسط دستگاه سی ان سی نقش و نگارهایی بر روی آن ایجاد میشود و سپس توسط دستگاه پرس وکیوم روکش به همراه چسب، حرارت و فشار بر روی آن چسبانده میشوند. کابینت کلاسیک ممبران از جمله کابینت‌هایی است که فضای لوکس خانه های سلطنتی در اروپا را یادآوری می کند. زیبایی این کابینت‌ها به اندازه ای چشمگیر است که سال ها از جذابیت آن لذت می‌برید.

کابینت‌های ممبران
کابینت‌های ممبران

این کابینت‌ها ضد آب هستند اما بدی این کابینت ها این است که روکش آنها بر اثر حرارت بلند و جدا می‌شوند، اگر می‌خواهید از این نوع کابینت ها در آشپزخانه خود استفاده کنید حتما از کیفیت روکش وکیوم و چسب آن اطمینان کامل حاصل کنید، چسب آلمانی هنکل و روکش کره ای بهترین نوع آنها است.

۲. کابینت با روکش چوب

اگر نمی‌خواهید هزینه زیادی برای کابینت های چوبی بدهید، اما خواهان استفاده آن در دکوراسیون داخلی آشپزخانه خود هستید، ما به شما کابینت‌های آشپزخانه با روکش چوب را معرفی میکنیم، کابینت آشپزخانه چوبی مغز کابینت‌ها هم از چوب طبیعی است ولی کابینت‌های روکش چوب مغز آنها از ام دی اف و روکش آنها از چوب است، این روکش ها لایه ای نازک از چوب طبیعی است. از روکش های معروف میتوان به افرا، بلوط، ملچ، راش و گردو اشاره کرد که هرکدام دارای رنگ و طرح چوب مختلف میباشد.

کابینت‌های روکش چوب
کابینت‌های روکش چوب

برای ساخت کابینت‌هایی با روکش چوب بخش های قابل دیدن از ورق های ام دی اف با روکش چوب ساخته می شوند که قیمت بالاتری نسبت به موارد دیگر دارند اما نسبت به کابینت تمام چوب ارزانتر هستند. چارچوب این نوع کابینت‌ها از جنس ام دی اف است. هزینه اضافه این نوع کابینت‌ها به اجرای رنگ پلی استر که پس از اتمام ساخت کابینت است مربوط می‌شود.

بخوانید ...
دیوار تاکیدی و ایجاد تفاوت با کم ترین هزینه

۳. کابینت تمام چوبی

کابینت های تمام چوبی دارای ظاهر بسیار زیبایی هستند، اما این نوع از کابینت ها دارای قیمت های بسیار بالایی می باشند و زمان زیادی برای آماده سازی و نصب آنها لازم است.

کابینت‌های تمام چوب
کابینت‌های تمام چوب

در سبک کلاسیک کابینت‌های آشپزخانه چوب طبیعی نمادهایی به نمای کابینت شامل: پاخور، تاج، نیمه کمدی و کمدی، ستون های زمینیو دیواری به سر ستون های منبت کاری شده به نمای کابینت آشپزخانه اضافه میشود این نوع از کابینت ها جلوه ای زیبا و خیره کننده به آشپزخانه می دهند. کابینت‌های تمام چوب مقاومت پایینتری در برابر رطوبت و آب دارند و رطوبت باعث متورم و پوسته پوسته شدن چوب می‌شود و عمر آنها را کاهش می‌دهد.

۴. کابینت های آشپزخانه انزو

کابینت‌های آشپزخانه انزو نوعی از کابینت وکیوم است که همانند کابینت وکیوم مغزی آن از جنس ورق ام دی اف است و از طریق تکنولوژی وکیوم توسط دستگاه پرس وکیوم روکش مورد نظر روی آن ها پرس می‌شود. این نوع کابینت ها براقیت نسبتا بیشتری نسبت به کابینت آشپزخانه های گلاس دارد، مراحل ساخت آن همانند کابینت ممبران است با این تفاوت که در این نوع از کابینت آشپزخانه ضخامت درب ها از ورق های ۲۵ میل به همراه تراش دور درب ها تولید میشود.

کابینت های انزو
کابینت های انزو

کابینت آشپزخانه انزو به دلیل برخورداری از رنگ سفید باعث بزرگتر نشان دادن فضای آشپزخانه می شود. رنگ سفید، رنگی است که به آسانی می توان تمامی اجزا و لوازم آشپزخانه را با آن ست کرد. کابینت آشپزخانه انزو را میتوان تلفیقی از کابینت وکیوم کلاسیک و کابینت هایگلاس سفید دانست.

انواع کابینت های آشپزخانه مدرن

سبک مدرن در دکوراسیون آشپزخانه به معنای استفاده از کابینت مدرن است. پایه اصلی در فضای آشپزخانه کابینت است، عمدتا سبک کابینت دکوراسیون کلی آشپزخانه را مشخص می کند. مدرنیته به معنی استفاده حداقل تزیینات و حضور خطوط صاف و ساده در طراحی است. در کابینت مدرن هم تزیینات به حداقل و اغلب صفر رسیده و سطحی صاف بر روی صفحات کابینت دیده می شود.

در سبک مدرن سادگی در اولویت است، بسیاری از افراد دوستدار یکنواختی هستند چرا که بعد از مدت ها همچنان زیبا خواهد ماند، در طراحی کابینت آشپزخانه مدرن معمولا رنگ درب ها و نمای کابینت یکدست و تک رنگ است، اما در این سبک میتوان از کابینت آشپزخانه دو رنگ یا ترکیبی استفاده کرد که معمولا یک رنگ آن سفید و رنگ دوم میتواند قهوه ای براق، روکش چوب مات و یا هر رنگ دیگری باشد، به طور کلی سبک مدرن در کابینت آشپزخانه را به انواع زیر دسته بندی می‌شود.

۱. کابینت ام دی اف

ام دی اف ها یکی از انواع کابینت‌های مدرن است که از ضایعات دور ریختنی چوب های دیگر درست شده است و رنگ و شکل های متنوعی به خود می‌گیرند. تنوع بسیار بالا و قیمت متنوع ام دی اف باعث شده است که کابینت سازان به سمت این طرح گرایش پیدا کنند و محصولاتی با دوام و زیبا به مشتریان عرضه کنند. رنگ بندی این نوع کابینت با همه دکوراسیون‌های داخلی همخوانی پیدا می کند، از این رو این متریال از بهترین گزینه‌ها برای ساخت کابینت است.

بخوانید ...
سبک مینیمالیسم برای شما خوب است؟
کابینت‌ ام دی اف
کابینت‌ ام دی اف

مدل کابینت ام دی اف ظاهری شبیه به چوب دارد و با روکش های چوبی، غیر چوبی، رنگ و… پوشش داده میشود. ام دی اف از فرآورده های چوب است که با دانسیته متوسط تولید میشود و وزن بسیار سبکی دارد. کابینت ام دی اف سطحی صاف داراد و در برابر رطوبت مقاوم است، به همین دلیل برای قرار دادن در اطراف سینک ظرفشویی و کفپوش ها مناسب است. علاوه بر آن عایق مناسبی برای صدا است و در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد. بهترین رنگ ام دی اف قهوه ای روشن است چون گرد و غبار و آلودگی را کمتر نشان می دهد. علاوه بر ساخت کابینت، از این ترکیب در ساخت مبلمان، میز و صندلی، دکور و کف سازی اتاق‌ها نیز استفاده می‌شود.

۲. کابینت های آشپزخانه روکش چرمی

کابینت آشپزخانه روکش چرمی دسته جدیدی از کابینت های مدرن است که روکش چرم مصنوعی روی درب های این کابنیت ها پرس شده است. مغز درب این کابینت ها همانند زیرشاخه های کابینت مدرن ام دی اف است. کابینت‌های چرمی به علت وجود روکش چرمی درب ها حساسیت بسیار بالایی دارند و باید مراقبت بیشتری از آن ها شود.

کابینت‌ روکش چرمی
کابینت‌ روکش چرمی

این نوع کابینت‌ها تنوع رنگی بسیار زیبایی دارند. همچنین از این مدل ام دی اف ها می توان در کمد دیواری، دیوار پوش و … نیز استفاده کرد. سبک این نوع کابینت می توانند هم برای طرفداران سبک کلاسیک و هم برای طرفداران سبک مدرن گزینه مناسبی باشد. این نوع کابینت را می توانید با انواع سبک کابینت‌ها به صورت ترکیبی کار کنید، مثلأ روکش چرم قهوه ای با ام دی اف های گلاس سفید ترکیب خیلی زیبایی به فضای شما می بخشد.

۳. کابینت هایگلاس

کابینت‌های آشپزخانه از جنس هایگلاس متفاوت از ام دی اف ها هستند. این کابینت‌ها بسیار زیبا و شیک بوده و با سطحی براق در آشپزخانه ها قرار می گیرند. این نوع از کابینت ها نیز دارای قیمت بالاتری نسبت به ام دی اف های معمولی بوده و از ترکیبات رنگی متفاوتی بهره می گیرند. سطح هایگلاس براق است و نور را منعکس میکند، بنابراین منبعی برای انعکاس نور است. استفاده از این مدل کابینت برای آشپزخانه هایی که نور کافی ندارند بسیار مناسب است.

کابینت های آشپزخانه هایگلاس
کابینت های آشپزخانه هایگلاس

ترکیب رنگ کابینت هایگلاس بسیار متنوع است و شما با توجه به دکوراسیون آشپزخانه خود می توانید رنگ دلخواه را انتخاب نمائید و از زیبایی آن لذت ببرید. تمیز کاری آسان نیز از دیگر مواردی است که باعث می شود این کابینت ها خواهان زیادی داشته باشد. اما این را بدانید که رنگ های تیره در مقایسه با رنگ های روشن خراشیدگی و آلودگی و جای اثر انگشت را بیشتر نشان می دهند. بزرگ ترین عیب روکش هایگلاس خط و خش بر روی آن است، به همین دلیل باید از برخورد اجسام نوک تیز مانند چاقو به آن جلوگیری کنید. از هایگلاس نباید به عنوان صفحه کابینت یا کانتر استفاده نمود زیرا مقاومت این متریال در برابر ضربه و خراشیدگی پایین است. تنها بدنه و درب محصول باید از این جنس انتخاب شوند.

هر چه کیفیت ورق های گلاس بالاتر باشد قیمت ساخت کابینت بالاتر می‌رود. محصولات باکیفیت عمری طولانی تر و ظاهری براق تر دارند، از این رو برای داشتن آشپزخانه ای لوکس بهتر است کیفیت محصول را در نظر بگیرید.

بخوانید ...
سبک دکوراسیون داخلی ایتالیایی چیست؟ ویژگی های این سبک

۴. کابینت های آشپزخانه سوپربرجسته

کابینت‌های سوپر برجسته دسته دیگری از کابینت‌های آشپزخانه مدرن هستند . این کابینت ها اولین بار توسط شرکت کلی آف ایتالیا ساخته شده است.

کابینت های سوپر برجسته
کابینت های سوپر برجسته

نام دیگر این کابینت آشپزخانه کابینت فرآمید است. این سبک کابینت‌های آشپزخانه را کابینت طرح کلی آف نیز می نامند. روکش های این نوع از کابینت‌ها در مقایسه با کابینت‌های ام دی اف برجستگی طبیعی تری دارند.

۵. کابینت فلزی

امروزه با ورود محصولات شیک و مدرن به بازار، استفاده از کابینت فلزی بسیار کاهش یافته و تنها نمونه هایی که سطحی صاف و براق از جنس استیل دارند در دکوراسیون آشپزخانه بعضی خانه ها مورد استفاده قرار میگیرند زیرا مقاومت آن ها در برابر حرارت، زنگ زدگی و آلودگی بسیار بالاست. علاوه بر آن عمر استیل طولانی بوده و هزینه ای صرف نگهداری آن نمی شود. افرادی که می خواهند کابینت های شان ام دی اف باشد اما در عین حال دلشان می خواهد کابینت ها برایشان ارزانتر تمام شوند، از بدنه کابینت‌ها را فلزی استفاده می‌کنند و فقط درب ها را از ام دی اف تهیه می کنند. کابینت های تمام فلزی این روزها دیگر استفاده ای ندارند و فقط آن دسته از کابینت های فلزی که دارای ظاهری شیک و مدرن و از جنس استیل هستند روی بورس می باشند.

کابینت فلزی با درب ام دی اف
کابینت فلزی با درب ام دی اف

کابینت‌های فلزی قیمت پایین تری نسبت به سایر کابینت‌ها دارند به همین دلیل هنوز هم اسکلت کابینت ها در اکثر موارد از فلز ساخته می شود، این نوع از کابینت ها اگرچه قیمت پایینتری نسبت به سایر کابینت‌هادارند اما پس از مدتی به رنگ آمیزی نیاز دارند و یا بر اثر قرار گیری در رطوبت امکان زنگ زدگی و پوسیدگی آنها وجود دارد.

کابینت‌های فلزی در سه نوع فولادی، گالوانیزه و استیل ساخته می شوند. بهترین نوع این محصول، مدل استیل است اما در حال حاضر کسی مایل به خرید یا سفارش آن نیست چون طرح و رنگ آن متنوع نبوده و جذابیت خاصی به فضا نمی افزاید. کابینت فولادی مقاومت بالایی در برابر رطوبت ندارد و پس از مدتی دچار زنگ زدگی و خوردگی می شود ولی گالوانیزه به نسبت فولاد مقاومت بیشتری در برابر نم و رطوبت دارد.

۶. کابینت پی وی سی

پی وی سی ماده ای است از جنس پلاستیک فشرده که در محیط‌هایی که استفاده از آب در آنها زیاد است کاربرد فراوانی دارد. در کابینت‌های آشپزخانه از کابینت تمام پی وی سی کمتر استفاده می شود. البنه باید توجه کنید که از ورق های ام دی اف با روکش پی وی سی در کابینت آشپزخانه به فراوانی استفاده می‌شود که نباید آنها را با کابینت تمام PVC اشتباه بگیرید. کابینت‌های پی وی سی مصنوعی هستند و طرح و رنگ های بسیار متنوعی دارند.

کابینت های پی وی سی
کابینت های پی وی سی

کابینت‌های پی وی سی پوسته پوسته و متورم نمیشوند و دوام و طول عمر آنها بالاست. کابینت هایی که از جنس پی وی سی ساخته میشوند در برابر ضربه، خش، مواد قلیایی و اسیدی مقاوم هستند و تمیز کردن و نگهداری آنها به نسبت سایر نمونه ها آسان تر است. هزینه این نوع از کابینت‌ها نسبت به سایر کابینت‌ها کمتر است. بزرگ ترین عیب کابینت‌های PVC این است که پلاستیک به کار رفته در ساخت آن تجدیدناپذیر است.