
دکوراسیون داخلی اتاق انتظار مطب پزشکی
دکوراسیون داخلی اتاق انتظار مطب
یکی از مهم ترین نکات در طراحی مطب های پزشیکی دکوراسیون داخلی اتاق انتظار است. چرا که اتاق انتظار مکانی است که بیمار ممکن است ساعتها در آن به انتظار برای رسیدن نوبت خود بنشیند. این مکان باید برای بیماران محیطی استاندارد و همراه با آرامش باشد. پس طراحی اتاق انتطار باید طوری باشد که برای بیماران شما سرگرم کننده باشد و از سر رفتن حوصله آنها جلوگیری نماید. اگر رضایت بیماران برای شما اهمیت دارد باید به این قسمت از مطب اهمیت ویژهای از لحاظ دکوراسیون بدهید.

به کار بردن مبلمان مناسب در اتاق انتظار مطب یکی از مهم ترین مسائل در طراحی مطب میباشد. در اتاق انتظار مطب از آثار هنری، مطالب علمی و … بر روی دیوار اتاق انتظار میتوانید استفاده نمایید. برای زیبایی بیشتر اتاق انتظار میتوانید از گلدان، وسایل دکوری و … استفاده کنید. یکی از راهکارهای مهم برای جلب توجه مراجعه کنندهگان مطب و اطمینان از مهارت پزشک قرار دادن مدارک تحصیلی و گواهیهای پزشک میباشد که در اتاق انتظار مطب نصب میکنند.
آرامش بخش بودن اتاق انتظار مطب
طراحی داخلی اتاق انتظار مطب باید برای بیمار کسل کننده نباشد و آرامش داشته باشد. برای این کار باید با بهره گیری از آخرین متدهای طراحی دکوراسیون بهترین اتاق انتطار را طراحی نمود. یکی از کارهایی که میتوان در این قسمت انجام داد، استفاده از رنگهای آرامش بخش در طراحی دکوراسیون اتاق انتظار مطب میباشد. برای اینکه بتوانید فضای آرامش بخش برای اتاق انتظار در نظر بگیرید باید به جدیدترین متدهای طراحی مطب و همچنین از المانهای جدید استفاده کنید تا بتوانید فضای آرامش بخش برای اتاق انتظار در نظر بگیرید. یکی از راههایی که میتوانید آرامش را در دکوراسیون داخلی اتاق انتظار مطب به ارمغان بیاورید استفاده از رنگهای مناسب است.

البته نکته ی قابل توجهی که باید در دکوراسیون داخلی اتاق انتظار مطب به آن توجه کنید این است که در طراحی اتاق انتظار مطب و استفاده از رنگها در آن، باید به تخصص پزشک مورد نظر توجه داشته باشید. به عنوان مثال رنگهایی که در طراحی مطب دندانپزشکی استفاده میشود با رنگهایی که در مطب یک پزشک اطفال استفاده میشود یکسان نیستند و باید هنگام رنگ آمیزی به مخاطبان و بیماران آن پزشک توجه نمود.
استفاده از رنگ آمیزی مناسب فضا در دکوراسیون داخلی اتاق انتظار
از جادوی رنگها در دیزاین اتاق انتظار نباید غافل شد. رنگها میتوانند شادی، هیجان و آرامش ذهنی را برای بیماران به همراه داشته باشند. چرا که انتخاب رنگ اتاق انتظار از جمله مراحل طراحی استاندارد یک مطب پزشکی است و تاثیر زیادی در بهبود عملکرد مطب و کسب رضایت بیماران دارد. بخاطر رفت و آمد بیماران در گروههای سنی مختلف با بیماریهای گوناگون یکی از موارد مهم ایجاد حس آرامش در آنها است. از این رو در طراحی دکوراسیون اتاق انتظار مطب از رنگهای آرامش بخش استفاده میشود. از جمله رنگهای آرامبخش که روان شناسان برای مطب های پزشکی توصیه میکنند استفاده از رنگهای روشن مانند سفید، آبی و سبز میباشد.

رنگ بژ که در دسته رنگهای خنثی قرار دارد میتواند با ترکیب رنگهای دیگر باعث ایجاد آرامش در فضا شوند. این رنگ به علت روشن بودن باعث انعکاس نور میشوند و باعث بزرگ نشان دادن فضا میشوند. در نتیجه بیماران در هنگام انتطار در مطب احساس خفگی نمیکنند. رنگ آبی هم که یادآور دریا و آسمان است و نشانه آرامش میباشد. همچنین از چند رنگ به صورت ترکیبی نیز میتوانید استفاده کنید. با استفاده از یک ترکیب رنگ زیبا و جذاب و در عین حال آرامش بخش میتوانید در بیماران حس آرامش را ایجاد نمایید. ترکیب رنگهای آرامش بخش در اتاق انتظار مطب میتواند حس مثبت و خوب را در بیماران ایجاد نماید و تاثیر مستقیم روی ذهن بیمار داشته باشد. بنابراین باید توجه ویژه روی انتخاب رنگ در اتاق انتظار مطب داشت.
همچنین مقاله ترکیب رنگ در دکوراسیون خانه با ایدههای دلنشین را در اینجا مشاهده نمایید.
استفاده از تصاویر آموزشی مربوط به تخصص پزشک دردکوراسیون داخلی اتاق انتظار
یکی از کارهای هوشمندانهای که در طراحی اتاق انتظار مطب میتوانید انجام دهید، استفاده از تصاویر آموزشی مرتبط با تخصص پزشک است. این کار علاوه بر زیبایی و جذابیت ظاهری اتاق انتظار، باعث سرگرمی بیماران نیز میشود. تصاویر آموزشی را میتوان در قابهای زیبا و متناسب با رنگ دکوراسیون قرار داد. این کار جلوهای زیبا و جذاب از اتاق انتظار را به نمایش میگذارد و باعث جلب توجه بیماران میشود. همچنین در بسیاری از مطب ها نیز در بخش اتاق انتظار، مجلههایی برای سرگرمی بیماران قرار داده شده است و بیماران میتوانند در طول زمان انتظار، خود را با این مجلهها سرگرم کنند.
استفاده از مبلمان و اکسسسوری در دکوراسیون داخلی اتاق انتظار مطب
در طراحی دکوراسیون داخلی مطب پزشکی مبلمان و نوع چیدمان آنها و تزیینات بسیار مهم است و باعث کاهش استرس در بیماران میشود. چیدمان مناسب مبلمان در دکوراسیون داخلی اتاق انتظار مطب از شلوغی و هرج و مرج جلوگیری میکند و به فضا نظم میدهد. طراحی داخلی مطب باید به صورت گرم و صمیمی باشد تا علاوه بر ایجاد حس آرامش و اعتماد باعث ایجاد دید مثبت در ذهن آنها برای خدمات درمانی بهتر شود.

در انتخاب مبلمان فضای انتظار باید دقت زیادی داشته باشید، در نظر گرفتن متراژ فضا برای انتخاب مبلمان مهمترین تصمیمات در دکوراسیون داخلی اتاق انتظار مطب میباشد. باید توجه داشته باشید که در فضاهای کوچک نباید از صندلیها و مبلمان بزرگ استفاده کنید چرا که کاربری و آسایش فضا تحت تاثیر قرار میگیرد.
مبلمانی که در اتاق انتظار مطب قرار میگیرند دو دسته هستند، دسته اول مبلمانی هستند که طراحی میشوند و با متریالهایی چون ام دی اف، چوب طبیعی، فلزهای مختلف، کورین و … ساخته میشوند و با توجه به فضای داخلی مطبها طراحی میشوند، دسته دوم مبلمانی هستند که متناسب با طراحی کلی فضا انتخاب میشوند، این مبلمان باید از برندهای استاندارد انتخاب شوند و با سایر بخشهای فضا همخوانی داشته باشند.
نکات مهم در انتخاب مبلمان اتاق انتظار مطب
- • قابلیت شستشو و ضدعفونی کردن داشته باشند.
- • صندلیها و مبلمان باید راحت باشند.
- • از صندلیهایی با رنگ روشن استفاده شود.
- • تعداد صندلیهای مورد نیاز را برحسب روزهای شلوغ مطب محاسبه کنید.
- • صندلیها دسته بلند داشته باشند و برای بیماران ایمن باشند.
- • پایههای صندلی مناسب باشد و موقع جابه جایی سر و صدا ندهد.
- • فاصله صندلی از زمین مناسب باشد ، تا زیر آن را به راحتی نظافت شود.
- • در هنگام چیدمان مبلمان، فضای ترافیک را باید در نظر گرفت.
نصب گواهینامه ها و مجوز های پزشک در دکوراسیون داخلی اتاق انتظار
یکی دیگر از نکات مهم در طراحی اتاق انتظار مطب گواهینامهها و مجوزهای پزشک است که شما باید آنها را در اتاق انتظار و در معرض دید مراجعین خود قرار دهید. چرا که بیماران تایم زیادی را در این اتاق میگذرانند و میتوانند این گواهینامهها و مجوزها را مطالعه نمایند. در این صورت اعتماد بیماران نست به شما و مطب شما بیشتر جلب میشود.
نورپردازی در مطب
نورپردازی یکی از مهم ترین موارد در طراحی دکوراسیون داخلی اتاق انتظار مطب پزشکی میباشد. نور پردازی اتاق پزشک و اتاق انتظار بهتر است به شکل ملایم و غیر مستقیم باشد.

همچنین شما میتوانید در دیزاین دکوراسیون مطب پزشکی از نورهای نقطه ای استفاده کنید تا فضای مطب زیادی پر نور نشود. توجه داشته باشید که استفاده از نورپردازی ملایم باعث ایجاد فضایی آرام و دنج در مطب پزشک نیز میشود.
قرار دادن میز منشی در مکان مناسب
پذیرش اولین جایی است که مراجعه کنندهگان پس از ورود به مطب با آن مواجه هستند و همینطور آخرین قسمتی میباشد که پیش از ترک مطب خواهید دید. این موضوع میتواند اهمیت طراحی این بخش را به وضوح بیان نماید. در طراحی های مدرن، میز پذیرش از فرم معمولی آن خارج و یک حجم متمایز و شاخص را شامل میشود. جایگاه صحیح میز منشی در طراحی پلان اتاق انتظار برای مطب های پزشکی بسیار مسئله مهم میباشد. میز منشی را باید طوری طراحی کنید که در ارتباط مستقیم با بیماران باشد و بیماران فضای گرم و صمیمی را حس نمایند. همچنین میتوان در مطب های پزشکی از وسایل و لوازم سرگرم کننده و عناصر تزئینی استفاده کرد، تا بتوان فضایی بسیار آرامش بخش برای بیماران فراهم نمود
۱ comments