
کناف سقف؛ کاربرد و مزایای کناف
کناف سقف چیست؟
کناف سقف سازه ای است که از آن برای تزیین سقف اماکن استفاده میشود و نصب آن جز ساخت و ساز خشک به حساب میآید، به این معنی که برای نصب آن احتیاجی به استفاده از ملات نیست. کناف سقف شامل دو بخش زیرساخت و روساخت است.
زیر ساخت کناف از جنس فولاد با آبکاری روی است که با پیچ به سقف وصل میشود سپس بخش روساخت هم به آن پیچ میشود. بخش روساخت از گچ یا سازه معدنی ساخته شده است که قابلیت رنگ آمیزی دارد که پانل یا تایل از انواع آن است.
انواع پانل و تایل کناف سقف کدامند؟
پانل ها برای اجرای کناف یکپارچه به کار برده میشوند و تایل ها هم برای اجرای کناف متحرک یا مشبک به کار برده میشوند. پانل ها پس از اجرای زیرساخت به آن پیچ میشوند سپس با پودر کناف یا بتونه بین پانل ها درزگیری میشود سپس ماستیک روی آن اجرا میشود تا یکپارچگی آن حفظ شود. پانل ها انواع مختلفی مانند ضد رطوبت، ضد حریق و عایق صدا دارند البته نوع مقاوم در برابر آب هم وجود دارد که از جنس سیمان است و برای محل هایی که رطوبت و آب وجود دارد استفاده میشود. تایل ها هم مانند پنل ها روی زیرساخت نصب میشوند ولی شیوه نصب آن ها وزنی است و پیچ نمیشوند. تایل ها هم انواع ضد رطوبت، ضد حریق، عایق صدا و مقاوم در برابر آب دارند. کناف سقف بسته به نوع آن و کاربری خاص خود را دارد و در اماکن مختلف اجرا میشود.
مزایای استفاده از کناف سقف
۱- سقف های کاذب کناف در مقایسه با دیگر سقف های کاذب از نظر وزنی سبک تر هستند و هیچ بار اضافه بر ساختمان وارد نمیکنند.
۲- در حداقل زمان ممکن قابل نصب و اجرا هستند.
۳- قابل برداشت و تعمیر میباشند و در صورت نیاز میتوان به تاسیسات پشت آن دسترسی پیدا کرد.
۴- امکان نصب چراغ های تزیینی روکار و توکار و نور مخفی برای افزایش زیبایی این نوع سقف وجود دارد.

۵- سقف کناف نسبت به سایر سقف های تزیینی و دکوری از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است.
۶- کناف میتواند به عنوان یک پوشش ضد حریق و ضد آب بر روی سازه نصب شود. از کناف های ضد آب میتوان در محیط هایی مانند آشپزخانه، استخر، سرویس های بهداشتی و… استفاده نمود.
۷- سقف کناف پوششی عالی برای مخفی نمودن تاسیساتی است که در سقف تعبیه شده و نمایان هستند.
معایب کناف
۱- به عنوان یک قاعده کلی، کناف نسبت به آب مقاوم نیست. هنگامی که کناف در حمام، زیرزمین یا سایر اتاقهای مرطوب نصب میشود، وضعیت آن ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد و کناف مرطوب باعث هجوم قارچها به فضا میشود. اگر کناف به وسیله آب آسیب دیده باشد، باید جایگزین شود. تنها راه حل مشکل این است که به جای کاغذ دیواری، از کناف با پوشش فایبرگلاس استفاده کنید. این نوع کناف در برابر آب مقاومتر است.
۲- بدون گچ کاری بر روی کناف، سطح آن ممکن است آسیب ببیند. کناف از آنجا که در برابر ضربات مقاوم نیست، میتواند به سادگی آسیب ببیند. بنابراین، شما ممکن است با مشکلاتی نظیر سوراخی، آسیب دیدن گوشهها، از بین رفتن نوار چسبها و شکاف مفاصل روبرو شوید. خبر خوب این است که چنین مشکلاتی در کناف میتواند به سادگی تعمیر شود.

۳- گرچه کنافها به راحتی نصب میشوند، متخصصان این کار باید از تجهیزات پیشرفته استفاده کنند، زیرا نصب کناف تا مراحل پایانی باید به درستی انجام شود، در غیر اینصورت ممکن است بعدها با مشکلات مفاصل یا نوارها روبرو شوید. اتاق نیز باید قبل از نصب آماده شود، زیرا کناف مقدار زیادی گرده تولید میکند که میتواند به راحتی در تمام خانه پخش شود.
معایب کناف در واقع مشکلات قابل حلی هستند. اگر از اقدامات احتیاطی استفاده کرده و مواد اولیه و پیمانکار کناف را از ابتدا انتخاب کنید، هیچ مشکلی نخواهید داشت و مشکلات جزئی که محتمل است روی دهد را میتوان به راحتی کنترل کرد. واضح است که مزایای استفاده از کناف، بسیار زیاد بوده و شما را به سرمایه گذاری در این محصول ترغیب میکند.
انواع کناف سقف
به طور کلی سقف کناف را میتوان به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم بندی کرد. آن چه که باعث ایجاد تمایز در سقف کناف داخلی و خارجی میشود، انتخاب پانل مناسب میباشد. برای مثال برای اجرای کناف سقف در فضای مرطوب مانند استخرهای سرپوشیده، باید از پنل هایی استفاده شود که در برابر قارچ و کپک مقاوم باشند.
چه مکانهایی مناسب اجرای سقف کناف هستن؟
به طور کلی همه اماکن قابلیت استفاده از کناف سقف را دارند و بنا به سلیقه مشتری از انواع کناف میتوان استفاده کرد.
کناف سقف یکپارچه
برای خانه ها، هتل ها، مغازه های کوچک، مجتمع ها که زیبایی ظاهری در کنار کاربردی بودن اهمیت دارد از کناف سقف یکپارچه استفاده میشود.
کناف سقف متحرک یا مشبک
برای اماکن اداری، بیمارستان ها، پارکینگ ها که زیبایی در درجه دوم است و کاربری اهمیت بالایی دارد از کناف سقف متحرک یا مشبک استفاده میشود.
مراحل اجرای سقف کاذب کناف
در اجرای آن از تخته های گچی پیش ساخته به جای گچ تازه برای پوشش سقف استفاده میشود. این تخته های گچی که به آنها پنل گچی نیز گفته میشود بر روی پروفیل های فلزی خاصی که از قبل به سقف اصلی متصل شده است پیچ میشوند.

این شبکه ی فلزی به وسیله آویز قابل رگلاژ هستند.
مراحل کار بصورت زیر است
۱- اجرای شبکه ی فلزی و اتصال آن به سقف اصلی
۲- نصب پنل های گچی به زیرسازی شبکه فلزی
۳- بتونه کردن درز بین پنل ها و حصول سطح کاملاً صاف
۴- نمونه ای از سطح تمام شده ی کناف قبل از رنگ
بعد از اجرای دیوار، یک لایه ماستیک روی آن اجرا میشود که موجب بوجود آمدن سطحی یکنواخت برای رنگ آمیزی و کاهش جذب رنگ میشود. در نهایت با استفاده از دیوار کناف به راحتی سطحی کاملا صاف با دقت بالا و آماده برای رنگ آمیزی به دست میآید.
اجزاء تشکیل دهنده
۱- زیرسازی گالوانیزه / فلزی/چوبی شامل استاد و رانروانواع قیود
۲- صفحات روکش دار گچی یا سیمانی متناسب با نوع فضا
۳- عوامل اتصال پیچ ها و مهارها
۴- مصالح درزگیری بتونه و ماستیک کناف
۵- عایق های صوتی و حرارتی
۰ comments